Spor

EuroBasket’te çeyrek finaller..

0

Türkiye’nin ikinci turda veda ettiği Avrupa Basketbol Şampiyonası‘nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Bugün başlayacak olan çeyrek finallerde İspanya, Slovenya ile mücadele edecek. Ev sahibi Litvanya ise günün kapanış maçında Makedonya karşısına çıkacak.

Litvanya’da düzenlenen şampiyonada çeyrek final mücadeleleri saat 18.00’de İspanya – Slovenya maçıyla başlayacak. İkinci tur gruplarındaki son maçında Fransa’yı ezici bir üstünlükle 96-69 mağlup eden İspanya, turnuva başlangıcından bu yana istediği oyunu oynayamayan fakat Finlandiya’yı yenerek çeyrek finale kalma başarısı gösteren Slovenya’nın rakibi olacak.

İspanya, Slovenya ile Avrupa Basketbol Şampiyonaları tarihinde oynadığı dört maçın üçünden galip ayrıldı. İki takım, 2009’da Polonya’da düzenlenen turnuvada karşı karşıya gelmiş, İspanyollar zorlu mücadeleden uzatmalar sonucunda 90-84 galip ayrılmıştı. Geçen sene İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda gruplarda yapılan mücadelede ise yine İspanya gülen taraf olmuştu.

Barcelona forması giyen ve 11 sayı ortalamayla Slovenya’nın turnuvadaki en skorer ismi olan Erazem Lorbek, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada “Burdaki en güçlü takımla oynayacağız. İspanya oldukça derin bir kadroya sahip ve formda olduklarında sizi yenmeleri işten bile değil” dedi. Yeni sezonda Galatasaray forması giyecek olan Jaka Lakovic ise “İspanya, süper bir takım. Biz ise sadece bir takımız” şeklinde konuştu ve kaybedecek bir şeyleri olmadığını belirtti.

Karşılaşma öncesi favori olarak gösterilen İspanya’da ise koç Sergio Scariolo, “Slovenya, dişli bir rakip. Hızlı hücumlara izin vermiyorlar. Onlara karşı ritm bulmak zor olacak” dedi ve maçın beklenenden daha zorlu geçebileceğini ifade etti.

Çeyrek finallerde günün ikinci ve son maçında ise Litvanya, Makedonya karşısına çıkacak. F Grubu’nu sürpriz bir şekilde ikinci bitiren ve şampiyonanın en önemli hikayelerinden birine imza atan Makedonya, saat 21.00’da başlayacak mücadelede ev sahibi rakibi karşısında bir sürpriz daha arayacak.

Maç başına 85 sayı atan ve şampiyonanın en skorer takımı olan Litvanya, maç başına 69,5 sayı ortalamasıyla oynayan Makedonya karşısında ağır favori olarak gösteriliyor. Makedonya’da sakatlığı bulunan Todor Gechevski’nin durumu belirsiz. Takımın en büyük skoreri olan Bo Mccalebb’in ve Predrag Samradziski’nin ise hafif sakatlıkları var fakat iki isim de bugün forma giyebilecek.

Makedonya’da koç Marin Dokuzovski, “Rusya’ya karşı oynadığımız oyunla çeyrek finallere katılmayı hak ettiğimizi gösterdik” dedi ve son ana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.