ManşetTürkiye

Ethem Sarısülük’ün avukatları Yargıtay’a gidiyor

0

Ethem Sarısülük’ü silahla başından vurarak öldüren Polis memuru Ahmet Şahbaz’ın Ceza İnfaz Yasası ve denetimli serbestlik hükümlerine göre 4 yıl 10 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz  “Bugün bir kez daha Ethem Sarısülük öldürüldü. Ethem Sarısülük’ün ailesi öldürüldü” dedi.

1 Ethem Sarısülük...

Mücadelelerinin daha yeni başladığını vurgulayan Murat Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bir kez daha Ankara Adliyesi’nde hukuksuz uygulamalarla karşı karşıyaydık ama bu kadarını beklemiyorduk. Katil Ahmet Şahbaz, bugün açıkca 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ödüllendirilmiştir. Ethem Sarısülük’ü sokak ortasında kafasına ateş ederek öldürdüğü için ödüllendirilmiştir.

Bu dosyada katil Şahbaz’ın alması gereken ceza müebbettir şeklinde konuşan Yılmaz, “Bunun altındaki hiçbir cezayı kabul etmiyoruz. Dosyayı temyiz edeceğiz. Yargıtay’a götüreceğiz. Aleyhinde bozulması için de elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız” şeklinde konuştu.

Müdahil avukatlardan Kazım Bayraktar ise yargılamanın adil olmadığını vurgulayarak kararın Yargıtay’dan dönmesi gerektiğini söyledi.

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.