İklim KriziManşet

Et tüketimi küresel ısınmaya yol açıyor

0

ABD’de yapılan bir araştırma sonucunda, et tüketiminin küresel ısınmaya neden olan en önemli faktörlerinden biri olduğu açıklandı.

Woods Hole Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmada, büyük baş hayvanların dışkılarından çıkan metan gazlarının küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, yeryüzündeki milyonlarca büyükbaş hayvandan çıkan metan gazı çevre için karbondioksitten en az on kat daha tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle, sadece et tüketimi için günümüzdeki kadar çok büyükbaş hayvan yetiştirilmezse, bu tehlikenin büyük ölçüde azalacağı,hatta dünya üzerindeki insanların sadece yarısı vejeteryan olursa, küresel ısınma tehdidinin ortadan kalkacağı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Organizasyonu’nun (FAO) 2006 yılında yayımladığı rapora göre; günümüzün en ciddi çevre sorunlarınlarına yol açan başlıca etkenlerden birinin et endüstrisi olduğu ifade edildi. Nobel barış ödülü sahibi ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore da, 2007 yılında düzenlenen Live Earth konserlerinin tanıtım kitabında, insanların küresel ısınmayla mücadele için atabileceği en büyük adımın et tüketimine son verip vejeteryan olmak olduğunu belirtmişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.