TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

0

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve 22, 23 ve 24. dönem AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, hastanenin yoğun bakımında iki haftadır Covid-19 nedeniyle tedavi gören 65 yaşındaki Burhan Kuzu’nun, yoğun çabalara rağmen sabaha karşı hayatını kaybettiği duyuruldu.

Açıklamada “Sayın Burhan Kuzu, yoğun çabalara rağmen kurtarılamayarak bu gece sabaha karşı saat 04:00’da vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Oğlu: Son dönemde sürekli toplantı yapıyordu

Sözcü’ye konuşan oğlu Süleyman Kuzu, “Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul’da özel bir hastanede koronavirüs tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Son dönemde sürekli toplantılar yapıyordu. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz. Bugün Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedeceğiz” dedi.

Erdoğan: Değerli yol arkadaşım 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medyada yaptığı açıklamada “Bugün vefat haberini üzüntüyle aldığımız, AK Parti’mizin kurucularından, değerli yol arkadaşım Burhan Kuzu hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Erdoğan açıklamasının devamında “Rabbimden koronavirüs tedavisi gören tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Salgın bizi yakınlarımızdan ayırmaya devam ediyor’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden Burhan Kuzu için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Saygın siyasetçimiz, hukukçu ağabeyimiz Prof. Burhan Kuzu’yu, 17 Ekim’den beri tedavi gördüğü COVID-19 sebebiyle kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Salgın, bizi yakınlarımızdan, yeri doldurulamaz insanlardan ayırmaya devam ediyor” dedi.

Kalın: Keder-dîde ailesine başsağlığı diliyorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Burhan Kuzu için başsağlığı mesajı yayımladı. Kalın mesajında, “Bir süredir Covid tedavisi gören Burhan Kuzu hocayı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, keder-dîde ailesine başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

Burhan Kuzu kimdir?

1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğan Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı.

Stajyer kaymakam olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bulundu.

Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Burhan Kuzu, çeşitli STK’larda üyelik ve yöneticilik yaptı.

2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlayan Burhan Kuzu partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı‘nı yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. AKP MKYK Üyesi olan Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı.

Hakkında iki dava açılmıştı

Nisan ayında yargı üzerinde baskı kurarak İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti‘yi tahliye ettirdiği iddia edilen eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında “nüfuz ticareti” suçundan beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kuzu’nun “nüfuz ticareti” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Kuzu hakkındaki ikinci soruşturma ise  Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanarak beraat eden Orhan Ünğan‘ın tahliyesini engellediği gerekçesiyle Mayıs ayında açılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu Ünğan’ın “tahliye edilmemesi için Kuzu’nun mahkemeye baskı yaptığını” iddia etmesini gerekçe göstererek Kuzu hakkında “Yargı Görevini Yapanı Etkileme” yönünden dosyayı ayırarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.