EnerjiManşet

Erzin’den tek ses, “Termik Santral İstemiyoruz”

0

Erzin ve çevresine yapılması düşünülen Termik santralleri protesto etmek için organize edilen Termik Santralleri Süpürelim mitingi çevre illerden gelen sivil toplum kuruluşları ve yerel kuruluşların katılımıyla gerçekleştirildi.


Miting Öncesi Yürüyüş

Termik Santralleri süpürelim mitingi öncesi çevre illerden otobüslerle gelen parti temsilcileri ve çevreci kuruluşlar SALİH VURAL MEYDANI’nda toplanmaya başladılar ve miting öncesi son hazırlıklarını gerçekleştirdiler. Erzin Termik Santral Karşıtı Platform çalışanları miting için hazırlamış olduğu pankart ve farklı dövizleri yürüyüşe katılacak insanlara dağıttılar. Miting alanına gitmeden önce yürüyüş korteji oluşturmak için tüm katılımcılar bağlı oldukları kurumların pankartlarının arkasında yerlerini alarak yürüyüşe başladılar.
Termik Santralleri Süpürelim mitingi yürüyüşle başlarken, katılımının 1000 kişiye yakın bir kala balık olduğu gözlemlenebiliyordu. Yürüyüş sırasında Termik santraller başta olmak üzere çevreyi tehdit eden nükleer santraller konusunda sloganlar atıldı. AKP hükümetini ve Termik Santralleri inşa edecek olan firma hakkında farklı sloganlarda katılımcılar tarafından yüksek sesle dile getirildi.
Erzin Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüş alana giren kurum ve kuruluşlar tek tek kurulan sahneden anons ederek karşılandılar. Mitinge katılanlar arasında CHP, MHP ve Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekilleri de destek vermek için gelmişlerdi.

Tek Söz; “Termik Santral İstemiyoruz”

Müziklerde başlayan Termik santralleri Süpürelim mitingi kurulan sahneden katılımcılara termik santrallerin insana, çevreye, bölge tarımına verebilecek zararlar konuşmacılar tarafından dile getirildi. Farklı çevre örgütü sözcüleri, üniversite öğretim görevlileri konuşmalarında Erzin ve çevresine yapılacak olan santrallerin sadece Erzin’i değil tüm Çukurova bölgesinin insanı, tarımını etkileyeceğinin vurguladılar. Konuşmalar sıklıkla mitinge katılan kalabalığın sloganlarıyla kesildi.

Yaklaşık 2 saat süren miting çevre örgütleri sözcüleri ve milletvekillerinin konuşmaları sonrasında mitinge katılan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin toplu fotoğraf çekimiyle devam ederken.  Son olarak  Mitinge katılanların halayları ile son buldu

(ekolektif.org)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.