ManşetHayvan Hakları

Erzincan’da hayvan katliamı: Kent çöplüğünde onlarca öldürülmüş kedi ve köpek bulundu

0

Erzincan Belediyesi’ne ait kent çöplüğünde siyah torbalara koyularak çukura atılmış çok sayıda ölü kedi ve köpek bulundu.

Kaygıları nedeniyle ismini paylaşmak istemeyen bir hayvansever Yeşil Gazete‘ye yaptığı açıklamada ölü hayvanların belediye araçları ile çöplüğe taşındığını söyledi. Cuma günü besleme yapmak için çöplüğe gittiğini belirten hayvansever , “Çöplüğün ön tarafındaki hayvanlara mama verdikten sonra arka tarafa yöneldik, bu esnada hayvan ambulansını fark ettik. Ambulans bizi fark edince durdu sonra tekrar ilerledi ve daha sonra çöplüğe bir şeyler attıklarını gördüm, durumdan şüphelenip ambulansın gitmesini bekledik. Ambulans gittikten sonra gidip baktığımızda siyah torbalar içerisine koyulmuş onlarca ölü köpek ve kedi ile karşılaştık” dedi.

Belediye çalışanlarından tehdit

Karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadığını belirten hayvansever belediye çalışanları tarafından tehdit edildiğini söyledi:

“Ambulansın siyah torbaları attığı yerin çevresinde dolaşınca onlarca ölü kedi ve köpeğin siyah torbalar içerisinde sağa sola atıldığını gördüm. Karşılaştığım vahşet görüntülerini kayıt altına alırken uzaklaşan ambulans geri döndü. Ambulanstakiler ‘neden video çekiyorsun, bizi işimizden edeceksin’ diyerek üzerime yürüdüler. Aramızda tartışma yaşandı, çöplüğe girmenin yasak olduğunu söylediler. Siyah torbalardaki köpekleri sorduğumda  ‘Bunlar araçların çarpması sonucu ölen köpekler, biz de toplayıp buraya getirdik’ dediler. Bir süre tartışmamız devam etti, çektiğimiz videoyu silmemi istediler. Daha sonra bekçiyi çağırdılar, çöplüğe izin alarak girebileceğimizi söylediler fakat ertesi gün Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk çöplükte inceleme yapmak isteyince izin vermediler . Kent çöplüğüne girmek neden yasak olabilir ki! Onlarca hayvan öldürülerek buraya atılmış. Demek ki bu yüzden çöplüğe giriş yasak.”

’15 yasaklı tür köpekten birçoğu siyah torbadan çıktı’

Hayvansever, ambulanstakilerin söylediklerinin ve belediye tarafında yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

“Daha bir hafta önce barınakta olan köpekler çöplükten çıktı. Barınaktaki hasta ve yaralı köpekleri çöplüğe atıp ölüme terk etmişler . Yasaklanan cinsler arasında olan ve belediye ekipleri tarafından toplanan 15 yasaklı köpekten birçoğu siyah torbalardan çıktı. Belediyenin 340 köpeği sokaklardan toplayıp barınağa yerleştirdiği haberleri çıktı. Bu 340 köpekten şimdi sadece 80 köpek kalmış, diğer köpekler kayıp.”

Ölü köpeklerle ilgili tutanak tutuldu

Hayvan katliamına ilişkin görüş belirten Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk ise kedi ve köpeklerin öldürülmesine tepki göstererek sorumluların cezalandırılmasını istedi. Öztürk köpeklerin öldürülmesine ilişkin tutanak tuttuklarını ancak belediyenin henüz kendileri ile iletişim kuramadığını söyledi.

Hayvan hakları savunucuları sorumluların cezalandırılmasını istiyor

Jandarmanın da katliama ilişkin soruşturma başlattığı bilgisini paylaşan Öztürk, önümüzdeki günlerde  Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yöneticilerin ile birlikte girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Ölü köpeklerin görüntülerinin ortaya çıkması sonrası çok sayıda hayvan hakları savunucu kurum da açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.