Ermenistan’ın soykırımın 100. yılında Eurovision parçası “İnkar etme”

Ermenistan, Mayıs ayında Viyana’da yapılacak olan 60. Eurovision Şarkı Yarışması’na, soykırımın 100. yılı anısına özel bir performansla katılıyor. Ermenistan’ın yanı sıra beş kıtadan Ermeni sanatçıların sahneye çıkacağı performansta seslendirilecek olan şarkının adı, ‘Don’t Deny It’ (İnkâr etme).

22

Türkiye’nin 2016’da Eurovision Şarkı Yarışması’na döneceği haberleri gündemi meşgul ederken, bir başka haber de Ermenistan’dan geldi. Yarışmanın resmî sitesi eurovision tv’de yayımlanan açıklamaya göre, 2006’dan beri Eurovision katılımcısı olan Ermenistan, soykırımın 100. yılında, ‘Genealogy’ (Soy Ağacı) adlı, özel bir performans hazırlıyor.

Viyana’daki sahne şovunda Ermenistan adına yarışacak olan şarkıcıya, Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Avustralya kıtalarından birer Ermeni şarkıcı eşlik edecek. Sanatçı sayısı ve performansın koreografisi, soykırımın 100. yılı anmalarında uluslararası sembol olarak kullanılan unutma beni çiçeğinden ilhamla hazırlandı. Beş şarkıcı çiçeğin birer yaprağını simgelerken, merkezde Ermenistan’dan katılan şarkıcı yer alacak.

Ermenistan’ın Euvorision’daki mesajının ‘barış, birlik ve hoşgörü’ olacağı vurgulanırken, farklı coğrafyalardan seçilecek şarkıcıların, 1915’te dünyaya dağılmış Ermenilerin birlikteliğini hatırlatacağı ifade ediliyor.

19, 21 ve 23 Mayıs 2015’te yapılacak olan Eurovision’a Ermenistan adına katılacak sanatçıların adları henüz açıklanmadı.

(Agos)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR