Dünya

Ermenistan: Uçağın aranacağını biliyorduk, uçakta sadece gıda maddesi var

0

Erzurum’da indirilerek aranan Ermenistan uçağına ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı.Türkiyeli yetkililerden konuyla ilgili henüz doyurucu bir açıklama gelmezken, Ermenistan, uçağın aranmasının iki ülke arasında yapılan önceki görüşmelerde kararlaştırıldığını ve uçağın insani yardım malzemesi taşıdığını bildirdi.

Suriye’de Esad güçleri ile muhalifler arasında devam çatışmalarına ardından, Avrupa, Amerika ve Ermenistan’da Suriyeli Ermeniler için yardım kampanyası düzenleniyor. Erzurum’a indirilen uçak, bu yardım kampanyası sonucunda toplanan yardımların ilk partisini taşıyordu. Agos’a konuşan Ermenistanlı yetkililer, uçağın aranacağının kendilerine bildirildiğini ve bu şartı kabul ettiklerini söyledi.

Oknir Yeğbort (Kardeşine Yardım Et)  kampanyansın organizatörü ve milletvekili Vahan Hovhannisyan, uçakta yardım malzemesi olduğunu doğruladı. Hovhannisyan, uçağın Halep’te bulunan Ermenilere yardım götürmek için havalandığını ve kontrol edileceğini bildiklerini söylediler.

Türk Dışişleri yetkilerinin, kendilerine, uçağın Türkiye’den geçmesi için Türkiye’de bir yerde arama yapılması gerektiğini söylediğini belirten Hovhannisyan, “Biz de bunu kabul ettik. Dışişleri bize Erzurum’u gösterdi. Aramadan sonra uçak, Halep’e devam edecek” dedi

Hovhannisyan, “Uçakta 13 ton gıda malzemesi var. Başlatılan kampanyanın ilk partisi bu uçakta. Yardımlar gelemeye devam ettikçe, göndermeye devam edeceğiz” dedi.

Uçağın ait olduğu Air Armenia şirketinin müdürü ve kendisi de şu anda uçağın içinde olan Arsen Avedisyan, yaptığı açıklamada, Türk basınında yer alan “uçak zorla indirildi” haberlerinin doğru olmadığını, bu işlemin tamamen iki ülke arasındaki anlaşmanın doğal sonucu olduğunu söyledi. Uçakta sadece gıda maddesi olduğunu belirten Avedisyan, aramanın bitmesinin ardından, yollarına devam edeceklerini ifade etti.

(Agos)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.