EmekManşetTürkiye

Ermenekli maden işçilerine yine polis müdahalesi: Gözaltı ve yaralılar var

0

Karaman Ermenek’te  bir yıldan fazla süredir maaş ve tazminatlarını alamadıkları için eylem başlatan maden işçileri, eylemlerinin 87’nci gününde Ankara’ya yürümek istedi.

Ancak polis ve jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaştılar. Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, 20’ye yakın gözaltı olduğunu açıkladı. Birçok işçi de polisin sert müdahalesi sonrası yaralandı.

‘Mücadelemize devam edeceğiz’

Sözcü’ye değerlendirmede bulunan anlatan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, “Bu gün eylemimizin 87’inci günündeyiz. 16 Kasım tarihinde bize sorunlarımızın çözüleceği sözü verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karaman Valiliği‘ne sorunlarımızın çözülmesine ilişkin talimat verdi. Ama Karaman Valiliği bize verilen sözleri hala yerine getirmedi” dedi.

İşçilerin maaş ve tazminatını ödemeyen maden sahiplerinin müzakere masasına oturmadığını belirten Çetin, “Biz de bu yüzden bugün tekrar Ankara’ya yürümek istedik. Polis ve jandarmanın sert müdahalesi sonucu benimle birlikte birçok arkadaşımız yaralandı.  Şu an benle birlikte 20’ye yakın arkadaşımız da gözaltına alındı. Bu gözaltılar bizi yıldıramayacak. Haklarımız ödenene kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ermenekli işçiler 12 Ekim tarihinde de Ankara’ya yürümek istemiş, ancak yine polisin sert müdahalesiyle karşılaşmışlardı.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.