KadınManşetTürkiye

Erkekler eylülde en az 26 kadını ve dört çocuğu öldürdü

0
Fotoğraf: Şehlem Kaçar/ csgorselarsiv.org

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi‘ne göre erkekler eylülde en az 26 kadını öldürdü, beş kadına tecavüz etti.

17 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı. Erkekler Konya‘daki bir kadını ise öldürmeye teşebbüs etti.

Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Afganistanlı, Biri Rusyalı biri de Azerbaycanlı idi. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri transtı.

Failler tanıdık

Erkeklerin 20 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, altı kadını da “barışmak istemediği”, “boşanmak istediği” için öldürdü.

18 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Bir kadını ev sahibi, üç kadını oğlu, iki kadını akrabası öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

20 kadın ev içinde öldürüldü

Erkekler, 20 kadını ev içinde, dört kadını ormanlık alan, park gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin iki kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, on kadını ateşli silahlarla, yedi kadını kesici aletle, üç kadını da boğarak öldürdü. İki kadını darp ederek öldüren erkekler, bir kadını işkence ederek, bir kadını da balkondan atıp öldürdü. Erkeklerin iki kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

Hukuki süreç

Kadınları öldüren en az 26 fail erkek vardı. 15 fail tutuklandı. 5 fail gözaltına alındı. Bir failin durumu “kaçtı”, bir failin durumu da “teslim oldu” diye yansıdı. En az 4 failin durumu da “intihar etti” olarak basına yansıdı.

Eylül’de erkekler en az dört çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay da bu sayı dörttü. Kayseri, Antep, İzmir ve Karabük’te erkekler beş çocuğa şiddet uyguladı.

Bir çocuğu erken yaşta zorla evlendirildiği “kocası”, üç çocuğu da babası öldürdü. Çocukları öldüren üç erkek de tutuklandı.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.