KadınManşet

Erkekler Ağustos ayında 22 kadın öldürdü

0

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Ağustos’ta 22 kadın öldürdü, üç kadına tecavüz etti, sekiz kadını taciz etti, 14 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu, 36 kadına şiddet uyguladı.

28

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Ağustos’ta öldürülen kadınların %23’ü, ağır yaralanan kadınların %17’si boşanmak istiyordu. Trans kadınlara saldırılar arttı. Okulların kapanmasıyla ise kız çocuklarına yönelik cinsel istismar olayları azaldı.

Ağustos ayında trans kadınlara yönelik saldırılar arttı, İstanbul’da Hande Kader kimliği belirsiz kişilerce tecavüz edilip öldürüldü. İzmir’de bir trans kadın intihar etti. Mersin ve Ankara’da ise üç trans kadın demir sopalarla darp edildi.

Kadınların yüzde 23’ü boşanmak/ayrılmak istedikleri ya da barışma teklifini reddettikleri için öldürüldü. Yüzde 17’si ise aynı nedenle şiddete maruz kaldı ve ağır yaralandı. Ayrıca üç kadın, kızlarının boşanmak istedikleri kocaları tarafından ağır yaralandı.

Okulların kapanmasıyla birlikte, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar olayları azaldı. Cinsel istismar olaylarının yüzde 21’i çocukların kandırılıp götürüldükleri evlerde, yüzde 21’i çocukların kendi evinde yaşandı.

29

2016’nın ilk sekiz ayında erkekler en az 175 kadın öldürdü, 55 kadına tecavüz etti, 88 kadını taciz etti, 311 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu, 232 kadına şiddet uyguladı.

 

(Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.