İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Erişime engellenen DW Türkçe’nin lisansı yenilenmedi: Ofisleri ay sonunda kapanacak

0

Bir yılı aşkın süredir, ‘RTÜK’e lisans başvurusu yapmadıkları’ gerekçesiyle erişim engeline tabi tutulan Alman kamu yayıncı kuruluşu Deutsche Welle‘nin (DW) bu kez de çalışma izni uzatılmadı.

Kurum bu nedenle Türkiye ofisini kapatmak zorunda kalacak.

DW, 1953’te kuruldu ve bugün dünya çapında 32 dilde yayın yapıyor. Bunların arasında Türkiye ve Türkçe de bulunuyor. Geçen şubat ayında, Türkiye’deki faaliyet izni, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uzatılmadı. Bakanlık, iki yılda bir uzatılması gereken izni ret gerekçesi olarak, “DW Türkçe’nin faaliyet alanını yanlış seçmesini” gösterdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın da ‘görüşü’ doğrultusunda, DW Türkçe’ye 10 gün önce kesin ret yanıtı verildi.

VOA Türkçe de engelli

DW Türkçe ile birlikte Amerikan kuruluşu VOA Türkçe‘nin (Amerika’nın Sesi) haber portalına da 1 Temmuz 2022’de lisans başvurusu yapmadığı gerekesiyle erişim engeli getirilmişti.

Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit ile ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara’ya seslenerek iki kuruma uygulanan erişim engellerinin kaldırılması çağrısı yapmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.