ManşetTürkiyeUncategorized

Erişim engeli haberine de erişim engeli

0

Medipol Üniversitesi’ne verilen arazilerin haberlerine ilişkin verilen erişim engeli kararı haberlerine de erişim engeli getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın kurucusu olduğu ve bakanlık koltuğuna oturduktan sonra ilişiğini kestiğini açıkladığı Medipol Üniversitesi Hastanesi‘ne hazine arazisi tahsisine ve hastanenin Sağlık Bakanı Koca’nın genelgesi ile “ileri düzey hastane” ilan edilmesine yönelik haberlere getirilen erişim engeli haberlerine de erişim engeli getirildi. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, önceki engellerin yanında liste güncellendi ve birçok sitenin haberinin yanı sıra bazı Twitter, Facebook ve Youtube gönderileri de yer aldı.

‘Yüklem’ mühim!

Medipol Üniversitesi’nin talebiyle T24, Sözcü, Artıgerçek ,Yeni Yüzyıl, KRT TV, Gazete Duvar gibi çok sayıda sitenin haberlerine erişim engeli geldi. 168 linkin bulunduğu kararda, “Talep edenler vekili’nin 19/08/2019 tarihli dilekçesinde özetle; dilekçesinde bildirilen URL uzantılarında yer alan haber ve ifadelerde müvekkil kuruma hibe edilmeyen, sadece tahsis edilen binaların ‘verildi’ yüklemi ile haberleştirilerek, kurumun karalandığı, kuruma hakaret ve iftira edildiği, bu şekilde müvekkilinin kişilik haklarını ihlal ettiğinden bahisle bildirilen URL adreslerine erişimin engellenmesine karar verilmesi talebinde bulunulduğu anlaşılmıştır…URL adreslerine 5651 Sayılı Kanunun 9.maddesi uyarınca erişime engellenmesine yapılan inceleme sonucu karar verildi” ifadesi yer aldı.

‘Tahammül kalmadı’

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, kararla ilgili şu yorumu yaptı: “Sulh Ceza Hakimleri’nin artık erişimin engellenmesi ile ilgili haberlere dahi tahammülü kalmadı. Medipol Üniversitesi tarafından alınan bir kararla birlikte 560’dan fazla habere birden erişimin engellenmesi ile ilgili haber yapılmasında kamu yararı olmakla birlikte, bu tip haberlerin erişime engellenmesi de ifade ve basın özgürlüğünün ağır ihlaline sebep vermektedir. İnternet haberciliği söz konusu olduğunda sansür norm, ifade ve basın özgürlüğü istisna oldu”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.