Türkiye

Ergenekon’da sürpriz tanıklar

0

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 68’i tutuklu 273 sanıklı ”Ergenekon” davasının 209’uncu duruşması başladı.

Dava kapsamında Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, MİT eski Kontr Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür, AKP Milletvekili Şamil Tayyar, İrfan Dündar ve Mehmet Baş’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi ifadeye çağrılacak.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, daha önce 2003-2005 yılları arasındaki darbe planlarıyla ilgili İzmir’de ifade vermişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyasında Özkök’ün daha önce ifadeleri bulunmasu ve sanıkların talebi doğrultusunda eski Genelkurmay Başkanının tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmasına karar verdi.

4 GİZLİ TANIK VAR

Mahkeme ayrıca Abdullah Öcalan’ın üç avukatı Doğan Erbaş, Zeki Okçuoğlu ve gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan İrfan Dündar ile eski asker Özcan Tozlu ve Muammer Taşdemir tanık olarak dinleyecek. Davada 4 gizli tanık da dinlenecek.

ÇAKICI DA TANIK

Adı Ergenekon’un mafya ayağında geçen organize suç lideri Alaattin Çakıcı da davada tanık olarak dinleniyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.