ManşetTürkiye

Erdoğan’ın köyüdür, sever de, döver de…

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan istedi, Güneysu’nun dağları yemyeşil oldu… Rize’nin Güneysu İlçesi’ndeki “Kıbledağı” ağaçlandırıldı. Şimdi dağın zirvesindeki cami kaldırılacak ve daha büyük bir cami inşa edilecek. Diğer taraftan, Başbakan’ın hemşehrilerinin bile istemediği “Güneysu HES Projesi” için geri adım atılmış değil… 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 2011’in ocak ayında, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Güneysu İlçesi’ne 9 kilometre uzaklıktaki Kıbledağı’ndaki Ayane Camii’ni ziyaret etmiş, burada bir kent ormanı projesi ve yeni bir cami yapılmasını istemişti. Bunun üzerine, Güneysu Belediyesi ve Çevre-Orman Bakanlığı kent ormanı projesini tamamladı, dağın zirvesini düzleştirdi, yeni cami projesi için çalışma başlattı.

Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, dağın turizme kazandırıldığını belirtti ve turistler için çardaklar, piknik alanları ve çocuklar için oyun alanları açıldığını alanlar yapıldığını söyledi. belirterek, Ramazan ayı boyunca insanların iftarlarını açmak için bölgeye geleceğini söyledi. Çiçek, “Ayrıca, bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verebilecek modern cami inşaatımız bir ay içerisinde başlayacak” dedi.

Kıbledağı Köyü’nde bulunan Ayane Camii, Karadeniz Bölgesi’nin en yüksekteki camilerinden biri olma özelliğini taşıyor. Denizden 1200 metre yükseklikte bulunan cami, çevre köylerden getirilen elektrik bağlantısı ile içerisinde kimse olmasa bile sabaha kadar ışığı açık tutuluyor. Böylece birçok bölgeden fark edilebiliyor. 1910 yılında Salarhalı Sabit adlı bir imam tarafından kesme taştan inşa edildiği bilinen cami, 1963 yılında da restore edildi.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.