Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Erdoğan’ın dünürünün Marmaris’teki imar girişimi yargıdan döndü

0

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Marmaris‘teki Hisarönü Köyü, 142 parselde yaşlı bakımevi inşaası için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğiyle ilgili  yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi‘nin açtığı davaya Muğla Mimarlar Odası da müdahil olmuş;  Muğla Büyükşehir Belediyesi de ayrı bir dava açarak, işlemin iptalini talep etmişti.

İnşa edilmek istenen “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı” için yapılan imar planı değişikliğine karşı açılan davada bilirkişi heyeti de imar planı değişikliğinin mevzuata uygun olmadığını belirtmişti.

Marmaris Hisarönü’nde imar planı değişikliğine bilirkişiden onay çıkmadı

Recep Tayyip Erdoğan‘ın kardeşi Mustafa Erdoğan‘ın dünürüne ait arazi, tarihi ve arkeolojik sit alanı ve  tamamen korunacak doğal alanda ÖÇK alanında bulunuyor.

CİMER’den yanıt: Kişilerin özel alanına giriyor

Marmaris Kent Konseyi ile Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, kararla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yaşanası bir Marmaris ve ortaklaşabileceğimiz bir hayat için Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi’nin birlikte hareket etmesi halk yararına sonuçların kazanılmasında dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Erdoğan ailesinin dünürüne ait arazide yaşlı bakımevi yapılmasının önünü açmak üzere imar plan değişikliğine gitme kararının iptali için açılan davalarda bilirkişi, doğa lehine rapor düzenleyerek davacıların haklılığını gösterdi.”

1 Haziran 2023 günü, iki tarafı dere, önü deniz olan ve 17 metrede sert zemin bulunan sulak alanda yapılmak istenen projeye, bilirkişi raporu doğrultusunda Muğla İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlatan aktivistler; CİMER başvurularında “yetkilerinin olmadığı ve konunun kişilerin ÖZEL ALANINA girdiği” gerekçesiyle bilgi paylaşmamasını eleştirdi.

Örgüt temsilcileri, söz konusu 142 parsele paralel, hemen yanında yer alan belediyeye ait 179/4 parsele, Sinpaş’ın ve diğer yerlerin molozunu döküp üstünü toprakla örterek alanı tahrip eden yerel belediyenin, bu talanlara karşı bilerek sessiz kalması/ortaklaşmasına karşın, mücadelelerinin büyütüleceğini duyurdu.

You may also like

Comments

Comments are closed.