ManşetTürkiye

Erdoğan’dan yüzlerce yeni atama: Marmaris Kaymakamı, artık Kocaeli Vali Yardımcısı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gece yarısı yüzlerce ismin makamında değişiklik yapıldı. Erdoğan Jandarma Komutanlıkları, Kaymakamlıklar ve Valiliklerde atamalara imza attı. Bunların arasında deprem sürecinde en çok yıkım alan yerler de bulunuyor, Sinpaş’ın ekokırım kıskacı altındaki Marmaris de.

T24’te yer alan habere göre; 24 Ağustos gece yarısı yayımlanan atama kararıyla; 491 ismin görev yerleri değiştirildi, 255 kaymakamın ataması yapıldı. Atamalar arasında kamuoyunda gündeme gelmiş isimler de yer aldı. Onlardan biri de dönemin İlçe Emniyet Müdürü’nün guletini Vali’ye bildirmesiyle gündeme gelen Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy.

Muğla’da emniyet müdürünün merkeze çekilmesi ve vali değişiminin ardından bu kez Marmaris Kaymakamı Aksoy da görev yeri değiştirilerek Kocaeli Valisi Yardımcısı olarak atandı.

Ankara ve İstanbul vali yardımcıları ile kaymakamlıklarda da değişikliğe gidilen kararda, deprem bölgesindeki kaymakam ve vali yardımcılarının da görev yerleri değiştirildi. Hatay Vali Yardımcılığı yaptığı dönemde, Defne Parkı’ndaki gönüllülerin depremzedelere yardım etmesini engellemesi ve konforlu konteynerde yaşamasıyla gündem olan Harun Kaya da Ankara Vali Yardımcılığı’na atandı.

42 yeni jandarma komutanı atandı

42 ile yeni jandarma komutanı atandı. Atama kararı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3. maddelerine dayanarak yapıldı. Bu nedenle bazı isimler, yeniden aynı görevlerine atandı. Kararla, Ankara’da altı vali yardımcısı ve dokuz kaymakam, İstanbul’da altı vali yardımcısı ve 14 kaymakam, İzmir’de beş vali yardımcısı ve beş kaymakamın ataması yapıldı.

Kararnamede; 11’i kaymakam olmak üzere, 26 isim de Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi olarak atandı. Aynı kararnamede, Jandarma Genel Komutanlığı‘nda görevli iki tuğgeneral, tümgeneralliğe, 11 albay ise tuğgeneralliğe yükseltildi. Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Adana, Giresun ve Erzurum Jandarma Bölge Komutanlıkları ile 44 İl Jandarma Komutanlığı’nda görev değişimi yaşandı.

Marmaris Kaymakamı Kocaeli’ye atandı

Erdoğan’ın imzasıyla ağustosta yayımlanan kararnamelerle Muğla Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu‘nun merkeze çekilmesi ve Muğla Valisi Orhan Tavlı‘nın Samsun Valisi olarak atanmasının ardından Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy‘un da 24 Ağustos kararnamesiyle ataması yapıldı. Kaymakam Aksoy, Kocaeli Valisi Yardımcısı olarak atanırken, yerine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya getirildi.

Orhan Tavlı, Milas’taki İkizköy’de ağaçların Limak, IC-İçtaş iştiraki YK Enerji’nin ağaçları kesmesi için direnişçileri her konuda sınırlayan kararlara imza atmıştı. Bunlardan biri de Akbelen nöbet alanındaki yıllarca kullanılan su tankerinin sağlık gerekçeleriyle alana sokulmamasıydı. Kimi zaman seyyar tuvaletlerin alana sokulması engellendi, kimi zaman jammerlar ile iletişim tamamen kesintiye uğratıldı.

Öte yandan Kocaeli Vali Yardımcısı olarak atanan Marmaris’in eski kaymakamı Aksoy, T24 yazarı Tolga Şardan‘ın Büyüteç‘te duyurduğu Marmaris Kaymakamlığı – Muğla Valiliği – İçişleri Bakanlığı hattında yazıldığı ortaya çıkan, “yat yazışması” ile gündeme gelmişti.

Görevden alınan dönemin Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız‘ın, 24 metre uzunluğunda ve yaklaşık 20 milyon lira değerinde bir tekne inşa ettirmesi ve teknesini kaçak faaliyet yürüten bir atölyede inşa ettirmesi, Kaymakam Aksoy tarafından dönemin Valisi Orhan Tavlı’ya resmi yazı ile bildirilmişti. 14 Nisan 2023 tarihli belgede imzası olan Kaymakam Aksoy, “Bir kamu görevlisinin 20 milyon lira değerinde bir ticari tekne (gulet) inşa ettirmesinin, normal şartlar altında hayatın genel akışına aykırılık teşkil ettiği değerlendirilmekte ve konu ilçe kamuoyunda da çeşitli söylentilere sebep olmaktadır. Konunun bir müfettiş marifetiyle araştırılmasının, gerekiyorsa soruşturulmasının uygun olacağı değerlendirilmekte ise de; keyfiyeti takdir ve emirlerinize arz ederim” görüşüne yer vermişti.

Aksoy, Koronavirüs ile salgın döneminde, sosyal medya hesaplarından şahsi cep telefonu numarasını paylaşarak, 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olanların 7 gün 24 saat arayabileceklerini yazmasıyla da gündeme gelmişti.

Muğla’da bir değişim de Ortaca’da yaşandı. Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Aydın Vali Yardımcısı olarak atandı. Ortaca’ya ise Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş getirildi.

Jandarmada terfiler ve görev yeri değişimi

Kararnameyle, Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli iki tuğgeneral, tümgeneralliğe, 11 albay ise tuğgeneralliğe yükseltildi. Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Adana, Giresun ve Erzurum Jandarma Bölge Komutanlıkları ile 44 ilin Jandarma Komutanlığı’nda görev değişimi yapıldı. Kararnameyle, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise bir albay, tuğamirallik rütbesine yükseltildi.
Buna göre; Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Altan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na, Şırnak Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Yusuf Ziyaddin Cavlak Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı’na, Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.