ManşetTürkiye

Erdoğan’dan geciken Soylu açıklaması: Yanındayız

0
AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor. Bu sinsi operasyonları da akamete uğratacağız” dedi.

Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker‘in videoları ile ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘yu ve eski başbakan Binali Yıldırım‘ı destekleyici açıklamalar yaptı.

Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

‘Hiçbir senaryo, hedeflerimizden saptıramaz’

Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor. Biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız müddetçe, hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz, milletimizle aramızdaki uhuvveti bozamaz…  Hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz. Vesayete selam duran, darbelerin, darbe girişimlerinin aparatı olan, vicdanını ve aklını kiraya veren bir yargı, dışa bağımlıdır. Biz işte buna son verdik. Dün parlamentomuzda memnuniyet verici bir seçim yapıldı. HSK milletvekillerimizin iradesiyle tecelli etmiş oldu.

Dördüncü yargı paketi, yeni Anayasa

Bu uzlaşma tablosu yeni anayasa çalışmaları için de ümit vericidir. Siyaset kurumunun, demokrasimizin kazanımlarını ve milli iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir Anayasa yapacağına inanıyorum. Reform çalışmalarımızın yeni bir halkasını oluşturan dördüncü yargı paketi yakında Meclisimize sunulacak. Bu paketle idari yargıda vatandaşın işini kolaylaştıran, ceza yargılamasında güvenceleri artıran çok önemli yenilikler getiriliyor. Hemen ardından beşinci yargı paketi için kolları sıvıyoruz.

‘Sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi güvenli hale getirdik’

Emniyet konusunda tarihi başarılara imza attık. Ajanların,  yerli işbirlikçilerin ve suç çetelerinin cirit attığı Türkiye’yi güvenli bir ülke haline getirdik. Terörü gündemden çıkarmak için tüm yolları denedik. İstismar alanlarını ortadan kaldırdık. Adalet reformları ve idari düzenlemelerle vatandaşların haklardan eşit faydalanacağı zemini oluşturduk. PKK terör örgütünün hasbi ve harbi yaklaşımımızı kendi emelleri için kullandığımızı gördüğümüzde teröristlerin başını ezmekte tereddüt etmedik. Sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi hukuktan başka bir şeyin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Uyuşturucu ile mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. 5 yılda organize suç örgütlerine karşı 1700’e yakın operasyon yapıldı. Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.

Yıldırım’ın hedefe konması işaret

Ülkede mikserler var. Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların hedefinde güven ortamından duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanında olacağız. Ülkemizde yıllarca başbakanlık yapmış Binali Yıldırım’ın da oğlunun hedefe alınması asıl hedefi gösteren başka bir işarettir. Arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırılara müsaade etmediysek buna da müsaade etmeyeceğiz. Suç örgütü mensuplarını dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Ülkemize getirip yargıya teslim edilene kadar peşini bırakmayacağız. Tüm yalan ve iftiralar araştırılıp ortaya dökülecektir.

Seçim Haziran 2023’te

Ülkemizi suç örgütleri üzerinden kıskaca almak ve bundan siyasi sonuçlar üretme peşindeler. Seçimin 2023’te yapılacağını söylememize rağmen erken seçim diyenlerin sufleyi nereden aldıkları açıktır. Boşuna uğraşmayın seçim Haziran 2023’te.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.