TürkiyeManşet

Erdoğan TTB’ye yüklendi: ‘Çoklu baro’ gibi bir çalışmayı burada yapmalıyız

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle yedi aydır yapılamayan AKP Meclis grubu toplantısında Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer muhalif meslek örgütlerine ilişkin “çoklu baro” düzenlemesi gibi bir yasal değişiklik yapılacağını açıkladı.

‘Bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz?’

Konuşmasında TTB’ye büyük yer ayıran Erdoğan, kurumun ‘terörle ilişkili olduğunu’ iddia etti. Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

Meslek kuruluşlarının artık sürdürülemez hale gelen çarpık yapısıdır. Barolarla ilgili yaptığımız kanun değişikliğiyle önemli adım atmıştık. Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere, ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adet el koyması hadisesidir.

(…) Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Anayasa‘da amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının organlarının görevine mahkeme kararıyla son verileceği de hükme bağlanmaktadır. TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa’ya aykırı faaliyet içindedir. “Çoklu baro” gibi çalışmayı burada da yapmalıyız. Cumhur İttifakı olarak bu çalışmayı başarılı bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum.

‘Vakit kaybına tahammülümüz yok’

Erdoğan çoklu baro benzeri uygulamaların yalnızca TTB’yi hedeflemediğinin sinyalini de “hepsi için bu çalışmalar yapılmalı” sözleriyle verdi ve konu ile ilgili diğer partiler arasında uzlaşma aranmayacağını kaydetti:

Süratle bu adımı atmalıyız. Diğer partiler katılır katılmaz ayrı konu. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Önce meslek kuruluşlarıyla ilgili düzenleme, sonra tek tek Meclisimiz harekete geçmelidir. MHP grubuyla da istişare halinde gereken hazırlıkları süratle istiyorum. Bütçenin hemen ardından Meclisimizin ilk işi bu olmalı. (…) Kimsenin patırtısına aldırmadan ülkemiz ve milletimiz için en doğrusu neyse hayata geçireceğiz.

AYM’de değişiklik yorumu: İnşallah

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine AYM Üyesi Engin Yıldırım‘ın “Işıklar yanıyor” paylaşımına da şu sözlerle değindi:

Burada özellikle bireysel bir tweet olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çalışıyoruz, ışıklarımız yanıyor ifadesiyle bir bütünü ifade eden kollektif yapıyı ifade eden bir yaklaşım söz konusu. Talihsiz bir paylaşımdı, keşke yapmasaydı. … Çok arzu ediyorsan istifa edersin siyasete girersin, bunu ve daha ötesini da söyleyebilirsin. Özür yeterli mi? Başkan ve heyeti değerlendirsin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AYM yapısında değişiklik olacak mı?” sorusuna ise “İnşallah” yanıtını verdi. Erdoğan geçen hafta “Parlamento, Anayasa Mahkemesi’yle ilgili yeni bir yapılanmaya giderse seve seve ben de buna katılırım” demişti.

Konuşmasında Suriye’de yaşanan çatışmalara, sınır güvenliğine, Doğu Akdeniz‘de Yunanistan‘la yaşanan gerilime de değinen Erdoğan, küresel ekonomi değerlendirmelerine atıf yaparak, “Türkiye’nin dünyadaki pastadan aldığı payın yükseldiğini” öne sürdü.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.