Kanal İstanbulManşetTürkiye

Erdoğan: Kanal İstanbul’u inadına yapacağız

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul 7. Olağan İl Kongresi‘nde konuştu. Önümüzdeki salı günü uzun süredir üzerinde çalıştıkları İnsan Hakları Eylem Planı‘nı paylaşacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, bir sonraki hafta da Ekonomik Reform Paketi‘ni açıklayacaklarını kaydetti. 

Büyük tepkiye yol açan Kanal İstanbul ile ilgili engellemeye çalışanlara rağmen, inadına yapacağız diyen Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle: 

Kardeşimizi il başkanı yapıyoruz: 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz. Kendisinin Bayram Şenocak’tan devraldığı sancağı İstanbul’da daha yukarılara taşıyacağına inanıyoruz.

İstanbul, 7’inci kongrem: Bugün İstanbul kongresi benim 7. kongrem. Salgın şartları sebebiyle birkaç il dışında bunu gerçekleştiremedik. Kongrelerimize canlı bağlantı ile iştirak ederek arkadaşlarımızın heyecanına ortak olmaya çalıştık. 24 Mart’ta Olağan Kongremizi Ankara‘da toplayarak bu süreci taçlandırıyoruz. 

İstanbul’u küstürürseniz vay halinize: İstanbul için dünyanın merkezi derler. Böyle bir şehre hangi unvanla olursa olsun hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. İstanbul’u anlamadan Türkiye’yi anlayamazsınız… İstanbul bir başka sevgilidir. İstanbul’u küstürürseniz vay halinize. Böyle bir durumda değil Türkiye’ye dünyaya sığamazsınız. İstanbul’a ömrümüzü adadık. 

‘Camide bira kutuları’ yine gündemde

Gezi olaylarında hesabını sorduk: Ülkemize, milletimize ve İstanbul’a hizmet davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Gençler, Yeni Zelanda‘daki katilin ağasından Ayasofya minarelerini kurtaracağız dediler. Biz cevabımızı Ayasofya‘yı 86 yıl sonra tekrar ibadete açarak verdik. … Onlar ezanları susturmak için kapılara dayandılar. Bira kutularıyla beraber o camiimizi girenler bunlar değil mi? Bu ahlaksızlar, edepsizler, teröristler değil mi? O Gezi Olayları’nda da bunların hesabını onlara sorduk. Bundan sonra da bilsinler ki ola ki böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Biz cevabımızı geceler boyunca hiç dinmeden süren selalarımızla verdik, onlar milletimizi birbirine karşı kışkırtmak için her yolu denediler, biz cevabımızı Rabia’mızla verdik. Onlar gençlerimizi değerlerinden uzaklaştırarak mankurtlaştırmaya çalıştılar. Biz cevabımızı gençlerimize 2053 vizyonunu emanet ederek verdik. …Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur, belki hatalarımız da olmuştur. Hepsi de giderilir, hepsi de tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet heyecanını ve iradesini güçlendirerek sürdürmektir.

Koronavirüs tedbirlerine rağmen, diğer il kongrelerinde olduğu gibi AKP İstanbul İl Kongresi’nde de büyük bir kalabalığın toplandığı görüldü.

AKM inşaatı: AKM‘nin inşasında sona geliyoruz, Taksim Meydanı‘nda biliyorsunuz, muhteşem bir opera binasını İstanbulumuza kazandırıyoruz. O malum zatlar var ya, onlara rağmen. Ben şu anda İstanbul’a yapılan hizmetleri anlatıyorum. Peki CHP’lilerden hiç böyle bir şey dinlediniz mi? Bunların kitabında hizmet diye bir şey var mı? Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil.

Kanal İstanbul: Alıştıracağız, buna da alışacaklar’

Kanal İstanbul’u inadına yapacağız: Engellemeye çalışıyorlar ya Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı. Diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u yapacağız. İnadına yapacağız ve Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek, İstanbul bir başka şehir olacak bunu da görecekler. Alıştıracağız, buna da alışacaklar. Çamlıca tepelerinde bir görüntü kirliliği vardı. Antenler falan. Hepsini kaldırdık mı? Kaldırdık. Çünkü biz çevreciyiz. …Yalnız Binali bey, o mimari bana ait. Bütün o antenlerin hepsinin vericileri orada. 

You may also like

Comments

Comments are closed.