Kanal İstanbulManşetTürkiye

Erdoğan: Kanal İstanbul tarihe damgasını vuracak, iftihar tablosunda yer alacak

0
Kuzey Marmara Otoyolu, yedinci kesiminin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  otoyolun İstanbul’un ulaşım sorununa kalıcı çözüm sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. Otoyolun tüm bölümlerini tamamladıkları ve Nakkaş Başakşehir kısmıyla birlikte büyütüp 443 kilometreye çıkardıklarını anlatan Erdoğan, Başakşehir Kayaşehir gibi yoğun trafiği olan bölgelere kolayca erişimi sağlayacağını öne sürdü.

‘Marmara’yı otoyolla kuşatacağız’

Tekirdağ Kocaeli ve Sakarya illerimiz de trafik rahatlığından istifade ediyor. Tamamlandığında Kınalı Tekirdağ Çanakkale Savaştepe otoyoluyla da birleşecektir. Hem nüfus yoğunluğu hem de üretim kapasitesi hem de turizm kapsamında en hareketli bölge olan Marmara‘yı otoyolla kuşatmış olacağız. Yavuz Sultan Selim, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi eserler ülkemizin sembolü olacak.

Kanal İstanbul: İftihar tablosu

Çanakkale şimdiden gören herkesi kendine hayran bıraktığını kaydeden Cumhurbaşkanı,  yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacakları Kanal İstanbul projesinin de  tarihe damgasını vuran bir eser olarak Türkiye’nin  iftihar tablosunun içinde yerini alacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihimizin mirasına uygun seviyeye yükselttiklerini, eser ve hizmet siyaseti mücadeleleri sayesinde ülkeyi yeni bir çağın eşiğine getirdiklerini de söyledi; “Yol medeniyettir. Bu eserin ülkemize kazandıran emeği geçen arkadaşlarımı, yüklenici firmayı tebrik ediyorum” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.