TürkiyeManşet

Erdoğan en başa döndü: Bu ülkede Kürt sorunu yok

0
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, katıldığı canlı yayın programında eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş‘ın ve insan hakları savunucusu Osman Kavala‘nın delilsiz bir şekilde tutuklu olmasını yanlış bulduğunu söyleyen Bülent Arınç‘a yönelik eleştirilerine devam etti.

Arınç, bu sözleri sebebiyle Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa ettiğini duyurmuştu.

‘Ödüllendirecek değiliz’

Erdoğan, Demirtaş’ın “Devran” kitabının okunmasını tavsiye eden Bülent Arınç‘ı, “Teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasını tavsiye edilmesi beni rencide etmiştir” sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan konuşmasını “Birilerinin Türkiye’yi bambaşka bir fotoğrafın içinde göstermesinde art niyet vardır. ABD’li ve AB’li çevrelerin özgürlüğün savunuculuğunu yapmadığı, başka ajandalarla hareket ettiğini herkes biliyor. CHP başta olmak üzere nereden beslendiğini işin sahipleri ikrar ediyor. Yeminli Türkiye düşmanlarını anladık. CHP içindeki tetikçileri anladık. Yıllarca aramızdakilerin de aynı trene binmesin ne demeli?Filanca filancalar niye hâlâ hapisteler? Bunları ödüllendirecek değiliz” sözleriyle sürdürdü.

‘Kürt sorunu yok’

Ülkede Kürt sorunu olmadığını iddia eden Erdoğan açıklamasında “Kürt sorunu diyorlar, ne Kürt sorunu? 2005’te Diyarbakır’daki konuşmamda, ‘Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, varsa da bunun sorumlusu benim ve biz çözeceğiz’ dedim. Bunları biz çözdük” dedi. Konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

Buradan tüm Güneydoğu’ya, Doğu’ya sesleniyorum; ulaşıma bakın, altyapıya bakın. Oralar ne haldeydi? Oraları çukurlarla döşeyenler kimlerdi? Camilerimizi yıkanlar onlar değil miydi? Niçin kayyum atanıyor diyenlere sesleniyorum; bunlar oralarda devletten aldıklarını dağa gönderenlerdi. Biz de bu kayyumlarla tüm bölgeyi tepeden tırnağa enerjisi, sağlığı, eğitimi, adaleti, emniyeti ile hâlâ devam ediyoruz. Düzenlemeleri yaptık 15 yıl- 20 yıl önce o bölgeye gidenler şimdi tanımıyor. Bambaşka Diyarbakır, Siirt, Hakkâri, Şırnak var. Barış için geldik, nerede terör varsa nerede terörist varsa başlarını ezmek için varız. Biz hiç kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.