ManşetTürkiye

Erdoğan’dan ‘damat savunması’: Kuduruyorlar, çıldırıyorlar

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu‘nda düzenlenen AKP İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. 

Kamuoyu tarafından çokça eleştirilen kalabalık görüntülerinin yine sergilendiği kongrede Erdoğan önceki Hazine ve Maliye Bakanı, damadı Berat Albayrak‘a yönelik kampanyasını sürdüren CHP’yi eleştirdi. “Albayrak’ın en büyük talihsizliğinin damat sıfatının gayretinin, başarısının önüne geçmiş olması” olduğunu ileri süren Erdoğan Türkiye’nin pek çok başarısında Albayrak’ın da imzasının bulunduğunu belirterek “Bunu başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar” ifadesini kullandı.

Erdoğan özetle şunları söyledi: 

‘Berat Albayrak kampanyasını görmezden geldik’

“Son zamanlarda CHP ve şürekâsının Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Ülkenin ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığımız CHP yöneticilerin hezeyanlarınla uğraşmayı zul addettiğimiz için önce bu kampanyayı görmezden geldik.

Ancak bu iş artık siyaset boyutunu aşıp bir insan olarak sahip olduğumuz temel haklara ve özgürlüklere özellikle de ailemize saldırı boyutuna da gelince ağızlarının payını vermeye üzerimize vacip oldu.

“Buharlaşan bir para söz konusu değil’

Kemal Kılıçdaroğlu orada bir proje olarak bulunmaktadır. Yanındakiler de o projenin diğer başlıklarıdır. Buharlaşan bir para ya da istismar söz konusu değil. Piyasa ve hukuk kurallarıyla döviz işlemleri yapıldı. Berat Bey herhangi bir siyasetçi olarak görev yapsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif olabilirdi.

Türkiye ekonomisini daha da güçlü kılmak için pek çok alanda tarihinde öneme sahip uygulamaları da Berat Bey’in bakanlığı döneminde hayata geçirdik. Bizim akıl hocamız batı değil. CHP’nin akıl hocaları orada bizim akıl hocalarımız kendi içimizde. Berat Bey de tabii yargı önünde bugün itibarıyla hakkını arayacaktır.”

Merkez Bankası’nın döviz rezervi

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervlerinin eridiği yönündeki iddialara da tepki gösterdi. Bunu ileri sürenlere ‘sahtekarlar’ diye seslenen Erdoğan, şunları söyledi: 

“Bunlar, ‘Şu anda Merkez Bankası’nın döviz rezervi sıfırlandı, sıfırın altına düştü’ diyorlar. Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı. Şimdi, 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95’e indik. Biz yine 132’ye de 200’e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz.”

‘Kayyım atamaya devam edeceğiz’

Kayyım uygulamasına da değinen Erdoğan, Devletimizin şehrimize hizmet edilsin diye gönderdiği kaynağı terör örgütüne peşkeş çekilmesine göz mü yumacaktık? Kayyum kayyum diye inleyenlerin bu çarpıklığa karşı tek laf ettiklerini duydunuz mu? Üretimin durduğu, Kandil‘e devletin parasının gönderildiği, hizmetin olmadığı yerlere bugün de yarın da kayyum atamaya devam edeceğiz diye konuştu. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.