ManşetTürkiye

Erdoğan cumhurbaşkanı adayı

0

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde 4 bin kişinin davet edildiği toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklandı.

aa_picture_20140701_2688772_web

Erdoğan’ın adaylığını Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıkladı.
Erdoğan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yine gözyaşlarını tutamadı.
Erdoğan, aday olarak açıklanmasının ardından yaptığı açıklamaya dini göndermelerle başladı, “Mülkün sahibi, zaferin sahibi sadece Allah’tır” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Bugün Mısır, Suriye, Irak’ta nasıl demokrasiyi insanlardan esirgiyor ve hak olarak görmüyorlarsa bize demokrasiyi hak olarak görmediler.”

“Onlar itelediler dışladılar biz de azmettik. Tüzüklerle manşetlerle çarğışaral darbelere göğüs gererek büyüdük. Kimin ne dediğine değil, Hakk’ın ne dediğine, milletin ne söylediğine baktık.”

“Türk demedik, Kürt demedik sünni alevi Musevi demedik nerede insan nefes alıp veren can varsa oraya ulaşmanı kaygısı içinde olduk.

“Bu ülke bize oy verenler kadar vermeyenlerin de ülkesidir. Biz bu ülkeyi onlar için de büyüttük. Bu ülkede hakları özgürlükleri 77 milyon için büyüttük.”

“Biz bize yapılanı başkasına yapmadık. Onun için son 30 mart seçimlerinde Türkiye’nin tüm illerdinde AK Parti’miz var. Diğer siyasi partilere bakıyorsunuz, onlar lokal. Kimisi belli bir etnik unsurun kimisi kumsalların partisi olarak kalmış. Ama AK Parti her yerde var.”

“Ayrımcı olmadık, inkar etmedik. Onlar kutuplaştırdılar, biz birleştirmenin mücadelesini verdik. Başı dik bir Türkiye hayal ettik. İteklenen bir Türkiye’den, bölgesinde ve dünyada ‘ben de varım’ diyen iddia sahibi olan bir Türkiye hayal ettik.”

“200 yıldır sistemli şekilde bizim özgüvenimizi kırmak istediler. Ecdadımızdan kopmamızı istediler. O kadar ileri gittler ki Türkiye’de gündem belirlemek, azarlamak, parmak sallamak istediler. Biz siyasi tarihimiz boyunca korkmadan, çekinmeden ‘siz kimsiniz’ sorusunu sorduk; ‘içeride ve dışarıda siz kimsiniz?’ ‘Bize tepeden bakma cüretini nereden buluyorsunuz?’

“Bu ülkede Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önemli bir adımdır. Basit teknik bir değişiklik değildir. Vesayetler tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır.”

“Cumhurbasşkanı tarafıs olsun derken cumhurbaşkanın millet karşısında olmasını istiyorlar. Millet 10 Ağustos’tan itibaren kendi iradesiyle belirleyecek.”

‘Çözüm sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da devam edeceğini belirtmek isterim. Paralel devlet yapılanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bu mücadeleden taviz vermeyeceğiz. Bu yapıyı hukuk içinden tasviye edeceğiz. “

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.