ManşetTürkiye

Erdoğan Arena’da yuhalandı, stadı terk etti!

0

Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat karşıladı.

Canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, kendilerini UEFA’da bugünlere getiren Galatasaray’ın böyle bir stada sahip olmasına inandıkları için bu stadın yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin, geleceğe yönelik futbol şampiyonaları için böyle bir stadı kazanmasını görev telakki ettiklerini kaydetti.

Yaklaşık 40 bin taraftarın doldurduğu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın açılışında yapılan protestolar geceye damgasını vurdu.

Erdoğan’ın stada girişinde isminin anons edildiği sırada bazı taraftarlar ıslıklı protesto etti. Erdoğan’ın yerine oturmasının ardından Galatasaray Başkanı Adnan Polat açılış konuşması yaptı.

Stadı tamamlayan TOKİ’nin Başkanı Erdoğan Bayraktar‘ın yaptığı konuşma sırasında tribünlerden protestolar yükseldi. Taraftarlar, TOKİ Başkanı’nın Başbakan Erdoğan’a teşekkür sözleri sırasında protestolarını yükseltti.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan stadyumdan ayrıldı. Başbakan Erdoğan’ı çıkışta Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Egemen Bağış ve Faruk Özak uğurladı. Erdoğan’ın aracına binmeden önce Bakan Hayati Yazıcı ile konuştuğu gözlendi.

Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın yanına işadamı Abdurrahim Albayrak geldi. Erdoğan’a sarılarak yanaklarından öpen Albayrak, Başbakan’a bir şeyler anlattı.

Egemen Bağış: Yapılanlar nankörlük

Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış “Bu yapılan nankörlük, sayın başbakanımızın bu stadın yapılışında büyük emeği var. Defalarca durma noktasına gelen bu stat inşaatı, başbakanımız sayesinde devam etti ve böyle mükemmel bir tesis ortaya çıktı” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, “Başbakan’a yapılanlar kabul edilemez. Bu stadın yapılmasında tabii ki Galatasaray camiasının payı büyüktür ancak, en büyük pay Başbakan Erdoğan’ındır” dedi. Özgener ayrıca, Bakan Egemen Bağış’ın tepkili sözlerini savunurken, “Bu yapılanlara karşı söylenen her söz doğrudur” diye konuştu.

(Cumhuriyet, Radikal ve Ntv’den derlenmiştir.)

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.