Türkiye

Erdoğan: Akkuyu’da iki ünitenin açılışı ve Karadeniz doğalgazı 2023’te, yeni nükleer santral geliyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu’nda konuştu.

Konuşmasında yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na yüklenen Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’yle ilgili, “Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu’ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün. Kararlı bir mücadelenin ardından nihayet Akkuyu’daki santralin temelini attık, inşallah iki üniteyi 2023 yılına hizmete alacağız” dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Ülkenin en büyük ikinci partisinin başındaki zat çıkıyor dünyada yaşananları olup bitenleri yok sayarcasına pek çok hezeyanın yanında ülkemizin nükleer güç santrali projesini de karalamaya çalışıyor. Ya eline diline dursun eğer arzu ediyorsan Akkuyu uzak değil. Gidersin bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün. Bak Bay Kemal, şimdi yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Biz durmuyoruz çalışıyoruz. 100 bin megavata Türkiye’nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum. Gaz lambası vardı gaz lambası. Biz ise bunu işte bunu hale getirdik. Şu anda güneş enerjisi santralleri öbür tarafta RES’ler. Sizin hayal bile edemediklerinizi biz gerçeğe dönüştürdük.”

CHP lideri, “Enerjide önümüzdeki en ciddi tehlike; pahalı Akkuyu elektriği” demiş; Türkiye’nin nükleer teknolojisini de almadığını söylemişti. 

Erdoğan, Akkuyu’da üretilecek elektriğin fiyatı üzerinden yapılan saldırının asıl amacının bizahiti projenin kendisi olduğunu iddia etti.

Konuşması boyunca  CHP liderini hedef alan Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedeflerinin boş bir vaat olmadığını öne sürdü; milletin her bir ferdinin kendilerine güvenmelerini ve inanmalarını istedi.