Kültür-SanatManşet

Engelsiz Filmler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

0

Kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşması amacıyla hayata geçen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışma bölümünde yarışan filmlerin ödülleri, 20 Ekim Cumartesi günü Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşen Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu.

Sunuculuğunu gazeteci-yazar Sevim Gözay’ın üstlendiği Ödül Töreni’ne programda yer alan film ekipleri, festival destekçileri, Klappe AUF! Kısa Film Festivali temsilcilerinin yanı sıra birçok davetli isim ve basın mensubu katıldı.

Sesli betimleme ve işaret dili çevirisiyle gerçekleşen törende ilk olarak 3 farklı şehirde sinemaseverlerle buluşan Festival’in altıncı yılında neler yaşandığına dair tanıtım filmi izlendi. Tören, oyuncu Nursel Köse, yönetmen Ramin Matin ve sinema yazarı Murat Özer ile seyircinin belirlediği Engelsiz Yarışma ödüllerinin açıklanmasıyla devam etti.

Seyirci Özel Ödülü: İşe Yarar Bir Şey

Törende Engelsiz Yarışma Ödülü’nün ilk sahibi 696 izleyici oyu ile Seyirci Özel Ödülü’ne layık görülen, yönetmenliğini Pelin Esmer’İn üstlendiği “İşe Yarar Birşey” filmi oldu. Festivalin yakın takipçilerinden Esra Güleç’in takdim ettiği ödülü Pelin Esmer adına, filmin senaryo yazım sürecine de tanıklık eden İrfan Altıntaş aldı. Altıntaş teşekkür konuşmasında, Seyirci Özel Ödülü’nün filmin senaristleri Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı için özel bir anlam ifade ettiğini dile getirerek seyirciye teşekkürlerini iletti.

En İyi Senaryo Ödülü: Sofra Sırları

Bir diğer Engelsiz Yarışma Ödülü olan En İyi Senaryo, yönetmen ve senaristliğini Ümit Ünal’ın üstlendiği “Sofra Sırları” filminin oldu. Engelsiz Filmler Festivali Yönetmeni Emrah Kalan’ın açıkladığı ödülü, filmin yapımcısı Sinan Yabgu Ünal aldı. Ünal, teşekkür konuşmasında ilk olarak filmleri evrensel hale getiren ve filmlerini kendilerinin ulaşamayacakları kitleye ulaştıran Engelsiz Filmler Festivali’ne ve Festival’e katılan seyircilere teşekkürlerini iletti.

En İyi Yönetmen Ödülü: Tayfun Pirselimoğlu

Yarışmada En İyi Yönetmen Ödülü ise “Yol Kenarı” filmiyle Tayfun Pirselimoğlu’nun oldu. Klappe Auf! Kısa Film Festivali Yönetmeni Andreas Grützner’ın takdim ettiği ödülü, filmin yapımcısı Vildan Erşen aldı. Erşen konuşmasında, Tayfun Pirselimoğlu’nun Engelsiz Filmler Festivali’ne sonuna kadar destek olduğundan bahsederek Festival’in bir lütuf değil bir hak teslimi olduğunun altını çizdi ve Festival ekibine kendi adına teşekkürlerini iletti.

En İyi Film Ödülü: “Kar”

Engelsiz Yarışma Ödülleri’nden En İyi Film ödülünün sahibi ise yönetmenliğini Emre Erdoğdu’nun üstlendiği “Kar“ filminin oldu. Klappe Auf! Kısa Film Festivali Yardımcı Yönetmeni Katrin Mersman’ın takdim ettiği ödülü ise filmin yönetmeni Emre Erdoğdu aldı. Erdoğdu konuşmasında Sorrentino’nun Youth filminden alıntı yaparak “Hislerimiz sahip olduğumuz tek şey.” dedi ve “Sinema; yapan için de, izleyen için de hissiyat işidir” diyerek filmini En İyi Film ödülüne ödüle layık gördükleri için jüriye teşekkürlerini iletti.

Programında yer alan tüm film ve yan etkinlikleri görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunan Engelsiz Filmler Festival’in bu yılki destekçilerine teşekkür edildiği törenin sonunda davetliler, Joost Lieuwma ve Daan Velsink’in yönetmenliğini üstlendiği Panik! adlı kısa filmi sesli betimlemeyle izlediler.

Engelsiz Filmler Festivali, Ankara’daki son gününde (21 Ekim Pazar) yani bugün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndesinemaseverlerle buluşamaya devam ediyor.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.