İnsan HaklarıKültür-SanatManşet

Engelsiz Filmler Festivali başladı

0

“Bir arada film izlemek mümkün” mottosuyla yola çıkan ve bu yıl 11’inci kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali başladı.

Sinemaya eşit koşullarda erişim sağlamak amacıyla 20-26 Ekim tarihlerinde Ankara’da başlayan festival, 4-5 Kasım tarihlerinde ise Eskişehir‘de devam edecek.

Festivalin, “Kısa Film Yarışması” kapsamındaki 14 film, eff2023.muvi.com adresi üzerinden 20-26 Ekim tarihleri arasında tüm Türkiye’de çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Paribu Cineverse ANKAmall gösterimleri için biletlere biletinial.com üzerinden 35 TL’ye ulaşılabilirken, Goethe-Institut Ankara ve Eskişehir Cinema Pink Kanatlı AVM’deki tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz yapılacak.

Ken Loach’tan üç film

Bu yıl İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 75’inci yılına özel olarak, programına “İnsanlık Onuru” film seçkisini ve “Herkes İçin İnsan Hakları” forumunu da ekleyen festival yönetimi, kendilerine has üslupları ile iz bırakmış sinemacılara yer verdiği yeni bölümü “Parmak İzi” ile Ken Loach’un farklı dönemlerinden üç filmini beyaz perdeye taşıyacak.

42 filmin yer aldığı festival programında İnsanlık Onuru’nun yanı sıra Ulusal Uzun Film Yarışması, Kısa Film Yarışması, Parmak İzi, KaleydoskopÇocuklar İçin, Otizm Dostu Gösterim ve Cumhuriyete Doğru bölümleri yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithaf edilen festivalin  “Cumhuriyete Doğru” bölümünde, EYE Filmmuseum koleksiyonundan arşiv niteliğindeki dokuz filmden oluşan 42 dakikalık özel seçki, sesli anlatımla izleyiciyle buluşacak. 

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan filmlerden biri de Berna Gençalp’in 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Belgesel Film” ödülüne layık görülen, ressam Mihri’nin boşluklarla ve rivayetlerle dolu hikâyesini anlattığı “Kim Mihri”. 

Gösterimlerin ardından, film ekipleriyle yapılan söyleşilerde, forumlarda ve atölyelerde işaret dili tercümesi yapılacak. “Çocuklar İçin” bölümü dışındaki tüm gösterimler ve etkinlikler İngilizce olarak da takip edilebilecek.

Engelsiz Filmler Festivali’nin film programı ve gösterim takvimine buradan erişebilirsiniz.

Biletler ise şurada. 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.