Spor

Engelliler geleceğe pedal çeviriyor

0

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce Turkcell’in katkılarıyla yürütülen ”Geleceğe Koşanlar” projesi kapsamında, bisiklet ile tanışan görme engellilerin hedefi, ”Görme Engelliler Bisiklet Sporu” dalında Türkiye’yi uluslararası karşılaşmalarda temsil etmek ve ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak.

Turkcell ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce iki yıldır gençler, Hakkari ve Tunceli’de kayak, Konya’da halter, Edirne ve Kastamonu’da yüzme, Ankara ve Tokat’ta ise görme engelli bisiklet branşlarında spora yönlendiriliyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Spor Uzmanı ve Geleceğe Koşan Projesi Komite Üyesi Gülay Özen, proje hakkında yaptığı açıklamada, ”Geleceğe Koşanlar” projesiyle engelli, engelsiz bir çok gencin sporla tanışma imkanı bulduğunu bildirdi. Tokat’ta proje kapsamında çalışmalara alınan görme engelli gençlerden oluşan bisiklet takımıyla Antalya’ya geldiklerini ifade eden Özen, dünya oyunlarında bisiklet branşının yer almadığını ancak bu sporu katılımcı kulüplere tanıtmak amacıyla Görme Engelliler Dünya oyunlarına katıldıklarını söyledi.

Görme engellilerin, bisiklet sporu branşıyla, bulundukları alanlardan kolaylıkla uzaklaşabildiğine dikkati çeken Özen, ”Bisiklet, görme engelli için mekan özgürlüğünün en önemli aracı haline geldi” dedi.

Tokat Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan Vural ise, proje sayesinde Türkiye’nin yıllardır olimpiyatlarda sporcusu olmayan ”Görme Engelliler Bisiklet Sporu” dalında, gelecekte madalyalara aday sporcular yetiştirmeye başladığını kaydetti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün projenin sürdürülmesi ve malzeme ihtiyacının sağlanması konusunda büyük katkı sağladığını dile getiren Vural, yetiştirdikleri sporcuların verilen emekleri boşa çıkarmayacağına inandığını ifade etti.

Görme engellinin, pilot bisikletçi ile çok rahat bisiklet kullanabilme yeteneği kazanacağını anlatan Vural, görme engellinin, pilot komutlarına ve ayak uyumuna dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Vural, görme engeli B1 ve B6 dereceleri aralığında olanların bu sporu yapabileceğini sözlerine ekledi.

(Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.