Sivil ToplumTürkiye

Engelli Kadınlar, Çanakkale’de buluştu

0

Engelli Kadın Derneği tarafından yürütülen Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları Projesi kapsamında düzenlenen Engelli Kadın Buluşması, 9 Mayıs Cumartesi günü Çanakkale Halk Bahçesi’nde gerçekleşti.

40

Engelli ve engelli çocuğu bulunan kadınların deneyimlerini paylaşabilmeleri ve toplumsal farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen Engelli Kadın Buluşması etkinliğine Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Engelliler Derneği Başkanı Fatma Köseoğlu Güldağ başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

41

Etkinlikte engelli kadınlar adına bir konuşma yapan Emel Sorgut, hem engelli hem kadın olmanın zorluğuna değinerek, “Kendimizi ve ya çocuğumuzu aynalardan saklarken, bir de bakmışız ki kendi yüzümüze yabancı olmuşuz. Biz kendimizden vazgeçersek, toplum zaten bizi unutmaya pek hazır… İşte o yüzden bu bahar dışarı çıkmak istedik. Dostların arasındayız, artık utanmayacağız dedik, farklılığımız zenginliğimizdir, dedik. Bu gün eğlenmeye ve bu birlikteliğimizle daha da güçlenmeye geldik” diye konuştu. Sorgut, “Bizler toplumda alışıla gelmiş bütün ön yargılara, kalıp düşüncelere direniyoruz. Hem engelli örgütlerine, hem de kadın örgütlerine sadece engelli olmadığımızı, aynı zamanda bir cinsiyetimizin olduğunu hatırlatıyoruz. Bizler iş, eğitim, sosyal ve siyasal hayata katılımda kendimizi engelli erkeklere nazaran daha fazla ispatlamak mecburiyetinde bırakılıyoruz” dedi.

Sorgut, konuşmasını, önyargıların ortadan kaldırılması için mücadeleye etmeye devam edeceklerini belirterek sonlandırdı. Konuşmaların ardından etkinliğe katkılarından dolayı kurumlar adına Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’a plaket takdiminde bulunulurken, Halk Bahçesi’nde çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Fotoğraflar, Engelli Kadın Derneği facebook sayfasından alınmıştır

(Çanakkale Belediyesi Sitesi)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.