ManşetTürkiye

Enes Kara dosyasında Elazığ valisi ve yardımcısına yönelik suç duyurusu sonuçsuz kaldı

0

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Elazığ’da kaldığı cemaat yurdunda maruz bırakıldığı baskıları bir video ile anlatarak yaşamına son veren Enes Kara’nın ölümüne ilişkin dosyayı kapattı.

Ocak ayında Kara‘nın ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskıları ve gelecek kaygısını anlattığı video gündeme oturmuş, Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı‘na konuya ilişkin İçişleri Bakanı, Elazığ valisi, cemaat yurdu sorumlusu ve yurttan sorumlu vali yardımcısı ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhuriyet’in özel haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Elazığ valisi ve sorumlu vali yardımcısı hakkındaki iddiaların “soyut ve genel nitelikte” bulunduğunu ve somut bilgi ve belgeye dayanmadığına hükmederek dosyanın işleme konulmaması kararını verdi.

Ne olmuştu?

Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı sıkıntılar, gelecek kaygısı ve ailesinin baskıları nedeniyle yaşamına son vermesinin ardından tarikat ve cemaat yurtları tekrar gündeme gelmişti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Nur cemaati yurdu sorumluları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkında, görevi kötüye kullanma, intihara yönlendirme ve Anayasa’nın 2. ve 24. maddesine aykırılık; Enes’in babası Mehmet Kara hakkında da intihara yönlendirme ve çocuk koruma kanununa aykırılık gerekçesiyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Elazığ Valiliği, kentteki eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamış Enes Kara’nın çektiği videoya yayın yasağı getirilmişti. Mehmet Kara, “Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu” açıklamasını yapmış, olayı haberleştiren gazeteci Faik Akgün tehdit edilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.