Spor

En iyisi Rusya, Türkiye 12’nci

0

Paris’te Cuma günü başlayan ve bugün sona eren Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda en başarılı ülke altısı altın toplam 15 madalya ile Rusya olurken, Türkiye organizasyonu bir gümüş, bir de bronz madalya ile tamamladı.

Rusya kadınlarda orta mesafe koşuları ve takım bayrak yarışında gülerken, atlamalarda da kadınlarda iki, erkeklerde ise bir altın madalya çıkarttı. Ev sahibi Fransa beş altın, dört gümüş ve iki bronz ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü ise üçü altın 10 madalya ile Almanya oldu.

Türkiye iki madalya kazandı
Türkiye adına yarışan Kemal Koyuncu 1500 metrede Türkiye rekoru kırarak 3:41.18’lik derecesi ile ikinci geldi ve gümüş madalyayı boynuna astı. 3000 metrede mücadele eden Halil Akkaş ise 7:54.19 koşarak üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. Aynı dalda final koşan diğer Türk atlet Mert Gırmalegese dokuzuncu gelebildi.

Kadınlar 3000 metrede ise final koşan Sultan Haydar, 9:08.84’lük derece elde ederek dokuzuncu oldu ve podyum dışında kaldı.

Rekorlar
Şampiyonada rekorlar da vardı. Son gün erkekler üç adım atlama finalinde piste çıkan Fransız Teddy Tamgho kendisine ait olan 17.91’lik rekoru 1 santim daha geliştirerek Avrupa şampiyonu oldu. Yine ev sahibi atletlerden Renaud Lavillenie, sırıkla atlamada 6.03 metrelik derece elde etti ve şampiyona rekorunun sahibi oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.