ManşetSpor

Emre Belözoğlu gene iş başında

0

Süper Final ilk maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe – Trabzonspor maçı sırasında Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora’nn “Maç sırasında Emre bana “Pis zenci” dedi iddiası, Emre’nin de bu sözlerle ilgili “O kelimeler ağzımdan çıkmış olabilir. Hatırlamıyorum. Sonuçta aptalca bir cümleydi. Zokora tamamen art niyetlidir. Kimseye tekme atmamışım. Yine gündeme ben geliyorum”” beyanı akıllara yıldız futbolcununun İngiltere günlerinde aklandığı ırkçılık suçlamalarını getirdi.

Hatırlanacağı üzere Emre Belözoğlu ilgili olarak Bolton Wanderers futbolcusu El Hacı Diouf’, Everton futbolcusu ve şu anda Emre’nin takım arkadaşı olan Joseph Yobo ile Watford futbolcusu Sierra Leoneli  Al Bangura da benzer iddialarda bulunmuşlardı.

Yaşanan bu tarz olaylarla ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesinde, “Irk, din, dil, etnik köken ayrımcılığı yapan, insanlık onurunu zedeleyen futbolcuya 4-8 arası maç men cezası verilir” hükmü yer alıyor. Bu hüküm uyarınca bu sözleri sarfettiğini kabul eden Emre Belözoğlu’nun Süper Final’deki 5 maçta yer alması da tehlikeye girmiş durumda.

Irkçı hakaretler ile ağız dalaşını aynı kefeye koyan yıldız futbolcu ise, “Maçın içinde tansiyon yükselince birbirimize bazı kötü şeyler söyledik. Evet, aptalca bir sözdü. Onun bana ettiği ana avrat küfürde aptalcaydı. İkinci yarıda birbirimizden özür diledik. Birbirimize sarıldıktan sonra maç sonu bunları söylüyorsa ben bunda art niyet ararım. Maç bitmiş, birbirimize sarılmışız, bunu maç sonrasına taşınmasının anlamı yok. Herkesten özür diliyorum, aptalca bir sözdü. Ben yaptığım hatayı kabul ederim. Yine Emre Belözoğlu gündeme geldi. Ama Zokora art niyetlidir.” sözleri ile geçen yıllar boyunca hatalarından hiç ders almamış olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.