KentManşet

Eminönü’nde tarihi meydan motosiklet parkına döndü

0
EMINONU MEYDANI'NDA TARIHI RUSTEM PASA CAMII CEVRESINE PARK EDEN ONLARCA MOTOSIKLET TEPKIYE NEDEN OLDU. CEVRE ESNAFINA AIT OLDUGU BELIRTILEN MOTOSIKLETLERIN, PARK YASAGI UYARISINA RAGMEN KALDIRIMA PARK EDILMESI GORUNTU KIRLILIGI OLUSTURUYOR. HER GUN BINLERCE TURISTIN GECTIGI ALANA MOTOSIKLETINI BIRAKANLARDAN ERDINC INANC "KESKE GUVENLIGI OLAN BIR PARK YERI OLSA, CALINMA RISKLERI DE ORTADAN KALKAR. HEM GORUNTU KIRLILIGI SONA ERER HEM DE BELEDIYEYE GELIR OLUR" DEDI. FOTO: NEDIM BAYHAN-ISTANBUL-DHA

İstanbul Eminönü Meydanı‘nda tarihi Rüştem Paşa Camii‘nin çevresi motosiklet parkı haline geldi.

Hem yolları daraltan hem de görüntü kirliliğine neden olan motosikletler, tarihi meydanı ziyarete gelenlerin tepkisine neden oldu.

Çevredeki esnafa ait olduğu öğrenilen ve  iş amaçlı kullanılan motosikletler, yayaların kullandığı kaldırıma park ediliyor. Esnaf, etrafta motosikletleri için park yeri bulamadıklarını, belediyenin çözüm bulması gerektiğini belirtiyor.

Esnaflardan Erdinç İnanç, “Keşke güvenliği olan bir park yeri olsa, çalınma riskleri de ortadan kalkar” diyor: Hem görüntü kirliliği sona erer hem de belediyeye gelir olur. Eskiden Mısır Çarşısı‘na daha yakın park ediyorduk. Restore edildiği için buraya park ediyoruz.”

İnanç, “Zabıta burayı yasaklayınca yolun karşısına koyacağız” dedi.

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.