ManşetTürkiye

Emine Bulut davasında karar açıklandı

0

Eski eşi Emine Bulut’u, 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, sanığa “kasten insan öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının yanında öldüren Fedai Varan’ın yargılandığı davanın ikinci celsesi bugün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sonucunda sanığa “kasten insan öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmesine hükmedildi. Varan’ın cezasında haksız tahrik indirimi yapılmadı.

Duruşma öncesi kadın örgütlerinden açıklama

Duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen Kadın Savunma Ağı ve Kadın Meclisleri üyesi kadınlar basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Emine Bulut başta olmak üzere öldürülen kadınların isimlerin yer aldığı kâğıtlar yere bırakıldı.

Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyordu

Tutuklu bulunan Varan’ın “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci celsesinde sanık ve çok sayıda avukat yer aldı.

Emine Bulut‘un başka suçlardan cezaevinde bulunan kardeşleri Bekir ve Mikail Bulut, Ses ve Görüntü Bilişim (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, diğer kardeşleri Kazım ve Feyyaz Bulut ile annesi Fadime ve babası Ahmet Bulut salonda hazır bulundu. 10 yaşındaki kızları ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatından beş talep

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, kovuşturmanın genişletilmesine dair 5 talepleri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Birincisi kadın örgütlerinin davaya dahil edilmesidir. İkincisi dosya içeriğinin eksiksiz olarak tüm dijital verilerle birlikte sivil toplum kuruluşları ile paylaşılması. Üçüncüsü sanığın sorgusundan sonra ilk celsede dinlenen tanıkların tekrar dinlenmesi. Dördüncü talebimiz F.B.V’ye uzman eşliğinde sorularımızı yöneltmek istiyoruz.”

Fedai Varan

Avukat Aytaç, son taleplerinin Emine Bulut‘un öldürüldüğü gün saat 14.00 sıralarında Kırıkkale Cumhuriyet Polis Merkezi‘ne gittiğinin dava dosyasında yer aldığını hatırlatarak, polisler hakkında soruşturma açılması ve duruşmada dinlenmeleri olduğunu söyledi. Sanık Fedai Varan ise “Taleplerimiz karşılanırsa konuşacağım” dedi. Müşteki avukatlar, taleplerin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek reddedilmesini talep etti.

Haksız tahrik indirimi talep edildi

Mütalaasını açıklayan savcı, sanık hakkında kamu davası açılmasını, takdir indirim uygulanmamasını, belirli haklardan yoksun bırakılmasını, tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık avukatı ise, “Görüntülerde Emine Bulut‘un sanığa bir şey dediği, belki hakaret ettiği ve Emine Bulut‘un velayet hakkını kötüye kullanmış olabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bunlar da haksız tahrik olarak ele alınmalı” diyerek müvekkili için haksız tahrik indirimi istedi.

Aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme, Emine Bulut‘un öldürülmesinde “tasarlama ve canavarca hisle öldürme” yoktur dedi, sanığa  “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği ise cinayetle ilgili sosyal medya ve medya kuruluşlarında yer alan olay anına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirdi.

Aile ve avukatlar karara tepkili

Bulut’ın ailesi, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmemesine tepki gösterdi. Karar sonrası açıklama yapan avukatlar sanığa müebbet hapis cezası almasının ileride cezai indirim alabileceği anlamına geldiğini, bu yüzden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istemiyle karara itiraz edeceklerini belirtti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.