ManşetYaşam

Emek’i elimizden almak için iskeleleri kurdular

0

Emek Sineması’nın da bulunduğu İstiklal Caddesi üzerindeki Cercle d’orient (Serkildoryan) kompleksinde inşaat çalışmaları için dün akşam iskeleler kuruldu.

Cercle d’orient ve Emek Sineması’nın da bulunduğu binaların yerine Alışveriş Merkezi yapılacak. Binadaki İnci Pastanesi’nin de bulunduğu son 4 dükkan 7 Aralık 2012’de tahliye edilmişti.

1993 yılında Kamer İnşaat ile Emekli Sandığı (şimdi Sosyal Güvenlik Kurumu) arasında imzalanan bir sözleşme gereği yapılar 25 yıllığına kiralandı. Emek Sineması, 26 Ekim 2009’da restore edileceği söylenerek kapatılmış, Emek Sinemasının yıkılmasına karşı yapılan geniş tabanlı eylemler nedeni şirket inşaat çalışmalarına dört yıllık süreçte başlayamamıştı.

Emek Sineması’nın bulunduğu alanda Alışveriş Merkezi yapılması ve sinemanın da yapılacak kompleksin üst katına taşınmasıyla ilgili proje hazırlandı.

Binadaki İnci Pastanesi’nin de bulunduğu son 4 dükkan 7 Aralık 2012'de tahliye edilmişti.

Proje, Cercle D’orient binasının ‘aslına uygun’ olarak yenilenmesini, Emek Sineması’nın olduğu bölgeye bir AVM yapılarak sinemanın bu binanın üst katına taşınmasını öngörüyor. Emek Sineması’nın yıkılmasına karşı çıkanlar projeye karşı defalarca eylem yaparken, şirket sinemanın ‘aslına uygun’ bir şekilde binanın üst kadında yeniden inşa edileceğini iddia ediyordu.

Fotoğraflar: Bülent Müftüoğlu

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.