Emek

Emekçiler Ankara’ya yaklaşıyor

0

Torba Yasa’ya karşı DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin 81 ilden başlattığı yürüyüş coşkulu bir şekilde sürüyor. Ankara valisinin ‘Yürüyüş yaptırmam’ açıklamaları eyleme katılımın hızını kesmiyor

Dün (1 Şubat) İstanbul, İzmir, Trabzon ve Diyarbakır’dan yola çıkan emekçiler Ankara’ya yaklaşıyor. Yürüyüş kolları, geçtiği her ilde tören havasıyla karşılanıyor.

İstanbul
İstanbul yürüyüş kolu, ilk durağı olan Gebze’de kitlesel bir şekilde karşılandı. İstanbul – İzmit karayolunu trafiğe kapatarak hükümet konağına yürüyen eylemcilere halkın ilgisi yoğundu. Yürüyüş sırasında E-5 üzerindeki üst geçide Torba Yasa’nın emekçilere karşı maddelerinin yazıldığı bir pankart asıldı.

Gebze’nin ardından Kocaeli ve Bursa’da da kitlesel karşılamalar oldu. Bursa’da Birleşik Metal-İş üyesi olduğu için işten çıkarılan ve işlerine geri dönmek için direnişe geçen Tecosa işçilerinin direnişi ziyaret edildi. Kitlesel bir yürüyüşün ardından emekçiler Eskişehir’e doğru yola çıktı.

İzmir
İzmir’den yola çıkan yürüyüş kolu Aydın’da polis engeliyle karşılaştı. Aydın’da yürüyüş sırasında polis engeliyle karşılaşan emekçilerle polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı ve yürüyüş polisin engelleme çabalarına rağmen devam etti. Yürüyüşün ardından emekçilerin önü, Aydın çıkışında polis tarafından tekrar kesildi. Kısa süreli arbede yaşanmasının ardından polis geri çekilmek zorunda kaldı. İzmir yürüyüş kolu, Denizli ve Uşak’ta kitlesel şekilde karşılandı.İki kentin de merkezi caddelerindeki yürüyüşe çevredekilerin ilgisi yoğundu.

Trabzon
Trabzon yürüyüş kolu geçtiği her ilde kitlesel bir şekilde karşılandı. Giresun, Ordu, Samsun, Amasya ve Çorum’da yapılan yürüyüşler, yollar trafiğe kapatılarak gerçekleştirildi. Eylemciler her ilde Torba Yasa hakkında bilgilendirme yaptı. Yürüyüş kolundan emekçiler Ankara valisinin açıklamalarının katılımı artırdığını belirtti. Yürüyüş kolu Ankara’ya doğru ilerliyor.

Diyarbakır
Sabahın erken saatleri olmasına rağmen Diyarbakır’dan kitlesel bir şekilde uğurlanan yürüyüş kolu, Urfa, Antep ve Adana’da kitlesel şekilde karşılandı. Urfa ve Antep’te AKP il binalarına yapılan yürüyüşe çevredekilerin ilgisi yoğundu. Antep’teki yürüyüşe, Türk-İş şube temsilcileri de katıldı. Ankara valisinin ‘Ankara’da yürütmem’ açıklamaları ve İzmir yürüyüş kolunun Aydın’da polis engeliyle karşılaşmasına yönelik tepkinin katılımı artırdığını belirten emekçiler, Adana’da beklenin üstünde bir katılım olduğunu beirtiyor.

Adana’daki yürüyüşe bir aydır işlerine dönmek için Adana Numune Hastanesi’nde direnişte olan taşeron sağlık işçileri de katıldı.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin başlattığı yürüyüş tüm hızı ve coşkusuyla Ankara’ya doğru sürüyor.

Sendika.Org

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.