Türkiye

Emek Partisi’ne TBMM yasak

0

Polisler Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi Özer’in çantasındaki Emek Partisi logolu kitapçığa el koydu, broşürle Meclis’e girmesine izin vermedi.

TBMM Dikmen Kapısı’nda görevli polisler, Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi ve 17 yıllık parlamento muhabiriSultan Özer’in çantasındaki EMEP’in“Tarihsel Bir Gerçeklik, Kürtler ve Kürt Sorunu”başlıklı kitapçığa el koydu. Broşüre el koyma gerekçesi olarak üzerindeki “parti logosu” gösterildi. “AKP logolu kitapla gelsem aynı şeyi yapar mıydınız? Ben gazeteciyim” diyen Özer’in çantasındaki soru önergeleri de tek tek incelendi.

Olay Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Meclis’e gelişinden kısa süre önce yaşandı. Özer, Dikmen kapısından Meclis’e gireceği sırada TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan ile telefon görüşmesini bitirmek için bir süre kapıda bekledi. Polislerin uyarısı üzerine parlamento muhabiri kimliğini gösteren Özer, görüşmenin ardından içeri gireceğini söyledi. Kısa süreli tartışmanın ardından görüşmesini bitiren Özer, çantasını X-Ray cihazından geçirerek turnikelerden giriş yaptı. Ancak bu sırada kapıya çağrılan kadın polis Özer’in çantasını didik didik aradı. Özer’in çantasında Emek Partisi’nin “Tarihsel Bir Gerçeklik, Kürtler ve Kürt Sorunu” adlı kitapçığını bulan polis, “Bununla giremezsiniz, rozet dışında hiçbir parti amblemi olan şey giremez” dedi.

Özer de “Ben gazeteciyim, o da benim haber dokümanım. Sizin dediğiniz şey belki izleyiciler, ziyaretçiler için geçerlidir ama ben Parlamento Muhabirleri Derneği üyesi, parlamento muhabiri kartı olan bir gazeteciyim ve el koyamazsınız” diye ısrar etti. Amirlerin de devreye girdiği tartışma 10-15 dakika sürdü. Özer’in “Diyelim bu AKP’nin broşürü ve ben onu haberleştireceğim. Giremeyecek miyim?” diye ısrarına rağmen broşürle Meclis’e giremedi. Özer’in şikâyeti üzerine TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Özer,Özer’den soruna ilişkin bilgi alarak gereğini yapacağını söyledi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.