EkonomiManşetTürkiye

Elektriğe iki ay sonra yine zam: Yüzde 14,9

0

EPDK bugünden geçerli olmak üzere konut, sanayi ve ticarethanelerdeki elektrik fiyatlarında yüzde 14.9 oranında zam yapıldığını duyurdu. Elektriğe üç ayda yapılan zam oranı yüzde 32.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararıyla, konut, sanayi ve ticarethanelerdeki elektrik fiyatlarına yüzde 14,9 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete‘de dün yayımlanan kararda, Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) toptan satış tarifelerindeki değişimin en önemli etken olduğu kaydedilerek şöyle dendi: “1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 14.9 artış yapılmıştır. Bu kapsamda, 1 Ekim itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 71.02 lira ödenecektir.”

Temmuz’da yüzde 14,98 zam yapılmıştı

Elektriğe en son 1 Temmuz’dan geçerli yüzde 14.98 zam yapılmıştı. Böylece haziran tarifesi baz alındığında elektriğe üç ayda yüzde 32 zam yapılmış oldu. Karar uyarınca, enerji toptan satışa tarifesi, dağıtım şirketlerine teknik veya olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlar için kWh başına 34.9 kuruş, genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlar için kWh başına 29.5 kuruş olarak uygulanacak.

Diğer bir EPDK kararıyla, son kaynak tedarik tarifesi kapsamında 2020 yılı için tüketim miktarları; mesken tüketici grubu için 50 milyon kWh/yıl, diğer tüketici grupları için 7 milyon kWh/yıl olarak belirlendi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.