Ekolojik YaşamGünün ManşetiManşet

Ekşi mayalı ekmek atölyesinden iklim değişikliği temalı tiyatro oyununa Çukurova Ekoloji Günleri

0

Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi’nin (ÇEYİ) Bozccada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) desteği ile Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 4-5-6 Mayıs tarihlerinde geçekleştireceği 1. Çukurova Ekoloji Günleri kapsamında belgesel gösterimlerinin yanı sıra ekoloji adına farklı etkinliklerde gerçekleştirilecek.

İşte o etkinlikler:

Gönüllü Sadelik ve Sürdürebilir Tüketim 

Çukurova Ekoloji Günleri kapsamında gerçekleştirilecek olan Gönüllü Sadelik konusunda konuşmacı olarak Çeyi üyesi Beyhan Ulusoy, 21.yüzyılın tüketim çılgının hangi noktalara vardığını ve sürdürebilir tüketim, tüketim anlayışının değişmesi konusunda konuşma yapacak.

Yenilebilir Enerji ve Şekerime Dokunma Panelleri 

Çukurova Ekoloji Günleri ülke gündeminin üst sıralarında yer alan ‘nükleer santral’ ve ‘şeker fabrikalarının özelleştirilmesi’ konularının masaya yatırılacağı konuşmalara ev sahipliği edecek.

5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Yenilebilir Enerji” söyleşisinin konuğu Marmara Üniversitesi Enerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Tanay Sıtkı Uyar. Uyar, katılımcılara yenilenebilir ve temiz enerji konusunda bilgi paylaşımında bulunacak.

6 Mayıs Pazar günü ise insan sağlığını derinden etkileyecek olan şeker üretimi ve tüketiminin, nişasta bazlı şekere mecbur kılınmasıyla yaratacağı etkileri değerlendirmek üzere Yeditepe Üniversitesi Beslenme Uzmanı Selva Köfteci Şekerime Dokunma paneli ile bir sunum gerçekleştirecek.

Ekmeğini, Deterjanını Kendin Yap! 

ÇEYİ,  her cumartesi Adana Organik Pazarı’nda gerçekleştirilen ve ilgiyle takip edilen atölye çalışmalarını Çukurova Ekoloji Günleri’ne de taşıyor. “Evde Ekşi Maya Ekmek Yapımı”, “Deterjanımızı Kendimiz Yapıyoruz” atölyeleri izleyicilere kendi ekmeğini ve deterjanını yapma konusunda yol gösterici atölyeler gerçekleştirilecek.

Ekolojik Çocuklar Sahnede

Yönetmenliğini Ali Tasouji’nin üstlendiği ve senaryosunu çocukların yazdığı ve sahnelediği Küresel Isınmayı konu alan “Bir Yokoluş Hikayesi” adlı tiyatro oyunu 6 Mayıs Pazar günü Çukurova Ekoloji Günlerinin ilk etkinliği olarak dikkat çekiyor.

Filiz Çömez Polat ise çocuklarla birlikte “Ekolojik Mahalle” adlı  kitabı okuyacak. “Ekoloji” temalı çocuk resimlerinden oluşan sergiyse ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

Alper ağbiyle çocuklara ekoloji odaklı masallar

Yeşil Gazete editörü Alper Tolga Akkuş nam-ı değer anavarrza Çukurova Ekoloji Günleri kapsamında 6 Mayıs Pazar Günü küçük misafirlerimize ekoloji odaklı “Çocuklara Masal” etkinliğiyle keyifli dakikalar yaşatacak..

 

Haber: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.