Kanal İstanbulKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Ekren İmamoğlu: Tam kapanmaya girmemiz şart

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ne yazık ki yapılan test ve vaka sayısı eşit bir şekilde devam ediyor. Bugün itibariyle 48 çalışanımızı kaybettik. Bu gösteriyor ki alınan tedbirler yetmiyor” dedi.

Tam kapanmaya gitmenin şart olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Bilim Kurulumuz da  dört hafta tam kapanmaya ihtiyacımız olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

‘Toplum Kanal İstanbul’u istemiyor’

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu ‘Nedir Ne Değildir?’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı proje hakkında “Bu, İstanbul’un şehircilik adına katliamıdır. Yaşanacak bir kentimiz kalmaz. Fatih Sultan Mehmet‘in emanetine ihanet etmiş olursunuz. Şehircilik Bakanı çıkıp diyor ki, ‘biz lojistik alanlarını ticaret alanlarını iptal ettik konuta çevirdik’. Kime sordunuz? Hak hukuk var, itirazlar var. Yüzbinlerce insan açıklanan planlara itiraz etti. Yüzbinlerce insan bu işin olmasını istemiyor. Toplumun büyük bir çoğunluğu istemiyor bunu” dedi.

‘Dörtyol’daki olay bizleri çok üzdü’

İBB’nin Adalar’daki fayton sahiplerinden satın alarak, ücretsiz sahiplendirdiği bin 177 attan Hatay’ın Dörtyol ilçe belediyesine gönderilen 100’ünün çiplerinin çıkarılıp bilinmeyen kişilere satılmasına ilişkin de konuştu.

İmamoğlu, “Adalar’daki fayton meselesini çözüme kavuşturduk. Bayrampaşa’daki otogarı bambaşka bir hale getirdik” dedi. İmamoğlu şöyle devam etti:

110 at ile ilgili Lale Mansur hanımefendinin sözleri çok kırıcı çok yanlış. Biz orada gerçekten atlara çok iyi bakıyoruz. Bin 100 atı zulümden kurtardık. 300’ü aşan faytonla ilgili süreci öyle güzel yönettik ki. Tarım Bakanlığı ile bir protokol yapıp Anadolu’ya bedelsiz ve denetimi de oradaki Tarım İl Müdürlükleri’nin yapması kaydıyla canlı taşıyoruz. Bu hassasiyeti taşıdık. Ama ne yazık ki Dörtyol’daki olay bizleri çok üzdü. Burada devrettiğimiz için hukuken bir sorumluluğumuz yok.

You may also like

Comments

Comments are closed.