ManşetTürkiye

Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava ertelendi

0

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası bugün görüldü. Duruşma 21 Eylül’e ertelendi.

DHA’nın haberine göre, duruşmaya çok sayıda partili katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da adliyeye geldi. Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi.

Davada mütalaasını açıklayan savcı, hapis cezasının yanında İmamoğlu hakkında ‘siyasi yasak’ anlamına gelen TCK’deki 53. maddenin uygulanmasını da istemişti.

Ne olmuştu?

İmamoğlu’nun hakaret ettiği gerekçesi ise 2019’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ifadelerine cevaben söylediği sözlere dayandırılıyor. 

Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019 tarihinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti.

İmamoğlu Soylu’nun bu sözlerine şöyle yanıt vermişti:

“31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.