Ekoloji örgütleri Eskişehir’de buluştu

Türkiye Ekoloji örgütleri, güç birliği çalışmaları  çerçevesinde bir araya gelerek Eskişehir’de buluştu.

Eskişehir Tepebaşı belediyesi konukseverliğinde Modernıty Hotel de 24 Mart Cumartesi günü saat 10:00 da başlayan toplantının açılış konuşmasını Eskişehir Çevre Komisyonundan Disk bölge temsilcisi Günay Ayaz yaptı. Ayaz bu çalışmaların kentlerinde yapılmasından çok mutlu olduklarını söyledi. Eskişehir Çevre komisyonu olarak kentlerinde yapılacak termik santrale karşı mücadele ettiklerini belirtti. Bizlerde örgütlerin güç birliği yapmasını çok önemsiyoruz hep birlikte doğaya yapılan zulmü durduracağız dedi. Tepebaşı belediyesinin bu anlamda çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

 

Daha sonra Ege Çevre Platformu YK.üyesi Özer Akdemir bu güne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Bergama buluşması için 11 Ekoloji örgütüne çağrı metni gönderdiklerini 43 örgütten 200 kişinin temsilci bazında katıldığını söyledi.

Eskişehir buluşmasında ortak hazırlanan  sorular çerçevesinde nasıl bir örgütlenme modeli olacağı ve içeriğinin  tartışılacağını belirtti. Bu konuda çalışma yapan örgütler sunumlarını aktaracaklar dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Eskişehir’de verdikleri Ekoloji mücadelesini paylaştı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç

Eskişehir’e 2 milyar dolar yatırım yapılarak büyük bir termik santral yapılacağını bunun  bölgedeki ekolojik döngüyü bozacağının dolayısıyla tarım alanlarının çok zarar göreceğini belirtti. Özellikle kadın çiftçiler başta olmak üzere  termik santrale dur demek için mücadele ettiklerini ancak Tarım Bakanlığından da destek istemelerine karşın hiçbir yardım göremediklerini belitti. Verdikleri mücadelenin doğa ve insanlık  için olduğunu bunun dışında hiçbir amaçlarının olmadığı vurguladı.

Termik santrallerin yapıldığı bölgede tüm doğal hayatın öldüğünü insan yaşamının tehlikeye girdiğini verdikleri mücadelede diğer ekoloji örgütleriyle ortaklaşarak dayanışma içerisinde olmanın önemini vurguladı.

İki gün sürecek bu buluşmaya ilgi yoğun. Ülkemizin her bölgesinden katılımcı bulunuyor. Çalışmalar ortaklaşılan sorular çerçevesinde üst çatı modeli ve içeriği konusunda fikir alışverişlerinden doğru  devam ediyor.

 

Haber: Göknur Yumuşak

(Yeşil Gazete)

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR