Ekolojik Yaşam

Ekoloji İzmir 2012 Fuarı açıldı

0

110 firmanın yer aldığı fuarda, organik sertifikalı ürünler sergileniyor

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Uluslararası Fuar Alanı’nda İZFAŞ, ASDF Fuarcılık ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, ekolojik tarımın, zirai ürünlerin tarladan sofraya gelene kadar geçtiği tüm aşamaların izlendiği bir sistem olduğunu belirtti.

Geleneksel tarımın alternatifini simgeleyen organik tarımda, doğal yaşamın korunduğunu kaydeden Aydın, “Organik tarım için emek harcayan çiftçi ve firmaları gönülden kutluyorum” dedi.

İzmir’in organik tarım üretim ve ihracatında Türkiye’de öncü olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

“2010 yılında İzmir’de bin 505 üretici, 207 bin dekar alanda 134 çeşitte 45 bin ton organik ürün üretmiş. 2010’da kentte 487 üreticiye, 35 bin dekar alanda yaptığı üretim için 704 bin lira destek verildi. Ekolojik üretime yönelik teşvik sisteminin çeşitlenmesinde büyük fayda var. Organik tarımın gelişmesinde, üretim ve satışın yanı sıra tanıtım da önemli rol oynuyor.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise sağlıklı tarımın, temiz toprak ve su kaynaklarıyla mümkün olduğunu, dünya ülkelerinin çevre konusunda bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

Fuarlar ile çalıştayların, ekolojik üretime yönelik bilincin artmasında önemli yeri bulunduğuna dikkati çeken Aydoğan, “Sahte üretim tehlikeli boyutlara ulaştı. Toprak erozyonunu bir şekilde düzeltebilirsiniz ancak ahlaki erozyonun düzeltilmesi en önemli konu” dedi.

ETO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ertem de organik tarım için belirlenen 2023 yılı hedeflerinin gerisinde kalındığını, iç piyasada tüketicinin bilinçlendirilmesinin hedefe ulaşmada büyük rolü bulunduğunu bildirdi.

Fuar, 15 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.