ManşetDoğa Mücadelesi

Ekoloji Birliği: 766 sahanın maden işletmesine açılması için ihale süreci başladı

0

Ekoloji Birliği ülke çapındaki 766 sahanın maden işetmesine açılması için başlatılan ihale sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada söz konusu ihalelerin iptali istemiyle dava açacakları belirtildi.

Açıklamada “Bizler toprağımızı, suyumuzu zehirleyecek; tarımı yok edecek; dağların, ormanların yok edilmesiyle iklim değişikliğine neden olacak bu ihalenin iptal edilmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Yaşam alanları sermayenin pazar alanı oldu’

Ülke çapında ekolojik yıkımların hız kesmeden devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada “Tarım arazileri, ormanlar, meralar; dereler, dağlar bir bir yok ediliyor. Maden işletmeleri, HES’ler, RES’ler, JES’ler, BES’ler, GES’ler, termik ve nükleer santraller, taş ocaklarıyla doğa ve yaşam alanları sermayenin yeni pazar alanları oldu” denildi.

İklim değişikliğinin hızlanmasının, halk sağlığının, tarım arazilerinin yok edilmesinin ve insanların göçe zorlanmasının iktidarın ve şirketlerin umurunda olmadığı belirtilen açıklamada    Karadeniz dağlarından Kazdağı’na, Murat Dağı’ndan Munzur’a, Ege’den Akdeniz’e, Güneydoğu’dan Trakya’ya her taraf talan ediliyor. Şu an topraklar, sular kirletilmiş ve gelecek risk altında. İklim değişikliği tehlikeli biçimde devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Son olarak maden sahası için 766 sahanın ihaleye çıkmasına değinilen açıklamada “Yeraltının talan edileceği, yer üstünün yok edileceği bir süreç yaşanacak. Kabul etmiyoruz. Yerin üstü “ALTIN”dan değerlidir. Yerin üstü hepimize yeter, gelecek kuşakların emaneti olan topraklar korunmuş olur” ifadeleri yer aldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.