EkolojiManşet

Ekoloji Arşivi açıldı: 20 binin üzerinde kaynak, digital kütüphanede

0

Türkiye’nin ilk büyük ekoloji digital kütüphanesi, Ekoloji Arşivi erişime açıldı. 20 binin üzerinde kaynağın açık erişime sunulduğu arşivde, Noyan Özkan koleksiyonu da yer alıyor.

Türkiye’nin ekoloji alanındaki ilk büyük dijital kütüphanesi olma özelliğini taşıyan “Ekoloji Arşivi” erişime açıldı. Ekoloji Kolektifi Derneği tarafından temelleri atılan Ekoloji Arşivi‘nin amacı araştırmacıların/ilgililerin çalışmalarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için arşivin kullanılmasını sağlamak. Arşivle birlikte, belgelerin derlenmesi, korunması, kullanılması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Arşiv, bünyesinde üretilen 20 binin üzerinde kitap, makale, dava dosyası, dergi, çeviri, afiş, bildiri, rapor gibi kaynakları telif haklarına uygun olarak açık erişime sunuyor.

Noyan Özkan Koleksiyonu da arşivde

Arşivde özel koleksiyonlar içerisinde, Türkiye çevre hukukunun önemli isimlerinden ve İzmir Barosu’nun eski başkanlarından Noyan Özkan’ın koleksiyonu da yer alıyor. Özkan’ın belgeleri, arşivleri, dosyaları, uluslararası kütüphanecilik standartlarına uygun olarak dijitalleştirilerek arşivde yerini almış.Geçmiş yıllara ait gazete kupürleri, savcılık kararları, kartpostallar, belediye encümen kararları, haritalar, basın açıklamaları gibi pek çok kaynak arşivde yer alıyor.

Ekoloji Arşivi’ne http://arsiv.ekoloji.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.