ManşetYeşil Havadis

Ekoloji aktivistleri yeni partide buluşuyor

0

Yeşiller Partisi ve EDP’nin yaklaşık bir yıldır devam eden birleşme ve hem yeşil, hem sol yeni bir siyasi parti kurma çalışmalarında sona yaklaşılırken, hareketi destekleyen ve aralarında kurucu olacak isimlerin de yer aldığı aktivistlerin kimler olduğu ortaya çıkmaya başladı.

Önceki gün başlatılan destek kampanyasına imza veren ilk isimler arasında üniversitelerden, basından, sivil toplum hareketlerinden ve politik hayattan tanıdığımız çok sayıda bağımsız aydın, akademisyen, yazar, kanaat önderi ve aktivist bulunuyor.

Destekçiler arasında çevre, ekoloji ve doğa koruma mücadelelerinden tanınan isimler de dikkat çekiyor.

Yeni siyaset, yeni parti girişimini destekleyen kişiler arasında çevre-ekoloji hareketleri aktivisti olan veya bu alanda araştırmacı-akademisyen olarak çalışan bağımsız isimlerden bazıları şöyle:

İç Anadolu Çevre Platformu’ndan Abidin Özkaymak, şehir plancısı Akın Atauz, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı öğretim üyesi ve Çevre için Hekimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, çevre felsefesi ve etiği üzerine çalışan ODTÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Sol, Bahçeşehir Üniversitesi’nde çevre hareketleri üzerine çalışan Dr. Barış Gencer Baykan ve Yrd. Doç. Dr. Hande Paker, otomobilsiz yaşam üzerine çalışmalar yürüten Sokak Bizim Derneği’nin üyeleri Bora Kapatepe ve Gizem Hasırcıoğlu, eski Greenpeace Akdeniz Denizler Kampanyası Sorumlusu Cansın Leylim Ilgaz, şehir ve bölge plancısı Çare Olgun Çalışkan, ekolojik ekonomi üzerine çalışan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Fikret Adaman ve Doç. Dr. Begüm Özkaynak, kentleşme ve çevre politikaları alanında çalışan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Duru, radyocu Bülent Müftüoğlu, dunaylilar.org web sitesinin kurucusu Deniz Kartal, mimar Dilek Ayman, Çevre Mühendisleri Odası eski başkanı Eylem Tuncaelli, Yeşil Adımlar Çevre Eğitim Derneği’nin kurucularından Gülru Hotinli, Çevre İçin Hekimler Derneği eski başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı öğretim üyesi Doç. Dr. Günay Can, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği başkanı biyolog Güneşin Aydemir, Greenpeace kampanyalar direktörü Hilal Atıcı, İnsan Yerleşimleri Derneği Başkanı mimar Korhan Gümüş, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri üzerine çalışan Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nden Mine Eroğlu, Taksim Platformu aktivistlerinden Mine Özerden, elektrik mühendisi ve permakültür eğitmeni Murat Onuk, Bölgesel Çevre Merkezi REC’in danışmanlarından doğa korumacı Nafiz Güder, nükleer karşıtı hareket aktivistlerinden Neşe Ozan, Greenpeace Akdeniz’in eski iletişim koordinatörü gazeteci Nevin Sungur, kent araştırmacısı Orhan Esen, Buğday Ekolojik Yaşam Derneği kurucularından gazeteci Oya Ayman, iklim değişikliği aktivizminin öncülerinden Açık Radyo yayın yönetmeni Dr. Ömer Madra, ekoloji hareketlerini yakında takip eden Taraf gazetesi yazarı gazeteci Pelin Cengiz, iklim değişikliği politikaları alanında çalışan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Semra Cerit Mazlum, çevre avukatları hareketinin ve eski Yeşiller Partisi’nin kurucularından avukat Senih Özay, yazar ve aktivist Uğur Biryol, halk sağlığı uzmanı ve nükleer karşıtı hareket aktivisti Dr. Umur Gürsoy, TEMA ve Greenpeace’in eski direktörü çevrebilimci Dr. Uygar Özesmi, nükleer karşıtı yazıları ve kitaplarıyla tanınan gazeteci-yazar Ümit Otan, Bergama’da siyanürlü altına karşı çıkan köylü hareketini anlatan “Biz Bu Toprağı Bilirik” kitabının yazarı ODTÜ öğretim üyesi Üstün Bilgen-Reinart, sivil toplum kuruluşlarında çevreyle ilgili projeler yürüten çevre mühendisi Zeynep Boratav.

Destek imzası veren aktivistlerin sayısı gelen yeni isimlerle artıyor. İmza vermek isteyenler destek kampanyası web sitesini ziyaret edebilir.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.