EkolojiKültür-SanatManşetYerel

‘Ekokırım kıskacında Marmaris’ karikatür yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

0

“Eko-Kırım Kıskacında Marmaris” karikatür yarışmasında derece kazananlara ödülleri verildi. 

Muğla‘nın Marmaris ilçesinde maden ocakları, sit alanlarının ve milli parkların imara açılması, sulak alanların yok edilmesi gibi ekolojik dengeyi bozan ve yıkım yaratan “projelere”ye karşı yıllardır süren mücadeleye sanatın gücü ve anlatım becerisini eklemek amacıyla Marmaris Kent Konseyi‘nin düzenlediği yarışma, 12-18 yaşlarındaki gençlerin katılımına açıktı.

Jüri üyeliklerini Cemil Cahit Yavuz, Gürcan Özkan, Yılmaz Aslantürk, Ayşen Baloğlu, Kürşat Coşgun, Akdağ Saydut ve Behzat Taş’ın yaptığı yarışmaya, Türkiye’nin pek çok ilinden gençler karikatürlerini gönderdi. 

Yapılan değerlendirme sonucunda birincilik ödülü Alara Karakoç’un oldu. İkincilik ödülünü Yiğit Eren Cısdık, üçüncülük ödülünü ise Didar Aşkın Ayrancıoğlu kazandı.

Derece alan yarışmacıların ile jüri üyelerinin katıldığı ödül töreni ve sergi açılışı 27 Ocak Cumartesi günü Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi‘nde saat 14.00’te yapıldı. Karikatürler 3 Şubat 2023′e kadar Armutalan Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek.

Ödül alanların tam listesi şöyle:

Birincilik ödülü: Alara Karakoç (10.000 TL)
İkincilik ödülü: Yiğit Eren Cısdık (7.500 TL)
Üçüncülük ödülü: Didar Aşkın Ayrancıoğlu (5.000 TL)
Mansiyon ödülü: Zeynep Ebrar Alkan (2.500 TL)
Mansiyon ödülü: Dilay Moura: (2.500 TL)
Mansiyon ödülü: Aidin İmanaliev: (2.500 TL)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.