Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Ege ve Akdeniz’de denize sıfır Hazine arazileri şirketlere tahsis ediliyor

0

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Resmi Gazete’de kamu taşınmazlarının tahsisi için duyuru yayımladı. Ege ve Akdeniz’de denize sıfır noktalardaki Hazine arazileri otel, günübirlik tesis yapmak üzere şirketlere tahsis edilecek.

Resmi Gazete’de dün (9 Ağustos) yayımlanan karara göre Antalya, İzmir ve Bodrum‘daki denize sıfır yerler şirketlere tahsis edilecek.

Kararda toplam 16 yerdeki taşınmazlar tesis yapmak amacıyla Turizmi Teşvik Yasası ile Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis edilecek ve girişimciler, birden fazla taşınmaz için başvuruda bulunabilecek.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın aktardığına göre, bu kapsamda Antalya Belek’teki Hazine’ye ait ormanlık ve denize sıfır alan günübirlik tesis yapılmak üzere verilecek.

Antalya Tuzcular’da aynı konumdaki Hazine arazisine özel konaklama tesisi yapılacak.

Yine İzmir Menderes Özdere’deki Hazine’ye ait alana 300 yatak kapasiteli dört veya beş yıldızlı otel yapılacak. Burası da denize sıfır noktada ve çok geniş bir alanı kapsıyor. Üzerinde yapı yok.

İzmir Selçuk’taki Hazine arazisine 770 yatak kapasiteli beş yıldızlı otel yapılacak. Denize sıfır noktadaki bu alanın üzerinde yapılaşma yok. Bir bölümü yeşil alanlardan oluşuyor.

Bodrum Gündoğan ile Göl mahallelerinde de otel yapmak için Hazine arazileri tahsis edilecek. Gündoğan’a 500 yatak kapasiteli beş yıldızlı otel yapılacak. Tahsis edilen alan yarımadanın ucunda bulunuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.