Doğa MücadelesiManşetYerel

Edirne’de ormanın şirkete tahsisine karşı protesto: Buralar bizim, hiç kimseye vermeyeceğiz

0
Fotoğraf: ANKA

Edirne‘nin Uzunköprü ilçesine bağlı Çöpköy Mahallesi‘nde yaşayan vatandaşlar, beş bin dekar mera ve ormanlık alanın bir şirkete tahsis edilmesine karşı eylem yaptı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun da destek verdiği eylemde konuşan köy halkından bir kadın, “Buralar bizim, hiç kimseye vermeyeceğiz. Yaşadığımız müddetçe, ömrüm olduğu müddetçe torunlarımın torunları da burasını böyle görecek. Bu yeşillik alanı görecek” dedi.

‣Trakya’nın eşsiz tarım toprakları göz göre göre nasıl yok edildi?
‣126 bin hektar ormanlık alan daha madenciliğe açıldı

ANKA Haber Ajansı’ndan Ergin Yıldız‘ın aktardığına göre; eylemde, vatandaşlar “Ormanıma dokunma”, “Ağacı koru doğayı sev”, “Ormanı bizden ayırma” yazılı dövizler taşıdı. Eylemde konuşan Gaytancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bundan bir buçuk yıl önce bir gece yarısı, hatta gece yarısını bir geçe beş bin dekarlık mera, orman arazisine birileri göz dikmiş. Yanında da göl var. Ne kadar güzel bir yer. Bu gölü, merayı ve ağaçların olduğu yere özel ağaçlandırma izni almış, belediyenin haberi yok. Halkın haberi yok. Ama biz öğrendik, bu haksızlığı gidermek istiyoruz. Böyle bir pazarlık olmaz. Böyle bir rant sağlanmaz. Konuyu yargıya taşıyacağız. Takipçisi olacağız. Buradaki eylemlerimiz devam edecek.”

‣Edirne’deki OSB mücadelesini köylüler kazandı

‘Düzmece bir rapor sonucu buralar istimlak edilmeye çalışılıyor’

Eylemde konuşan bir vatandaş, “Bize hiçbir şekilde haber verilmemiş ve görüş alınmamıştır. Buralarda hayvan sahiplerimiz hayvanlarını otlatmakta, arı sahiplerimiz arılarını koymaktadır. Bu raporda böyle olmadığını görüyoruz. Burada hiçbir şekilde hayvan otlatıldığı ve diğer faaliyetlerin olmadığını raporda görüyoruz. Düzmece bir rapor sonucu buralar istimlak edilmeye çalışılıyor. Trakya Doğal Yaşam ve Çöpköy’ün sonuna kadar arkasındayız koruma başkanlığı olarak. Takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.